Kristína Kožiaková Hokej Šport

Rytieri s nevídaným úspechom. Breznianski hokejisti v slovenskej osemnástke!

Hoci je Brezno malé mesto, keď sa spojí talent a tvrdá práca, neexistujú takmer žiadne prekážky. Dôkazom sú aj naši mladí hokejisti!

Ilustračný obrázok k článku Rytieri s nevídaným úspechom. Breznianski hokejisti v slovenskej osemnástke!
9
Galéria
Zdroj: HK Brezno

Breznianski rytieri vychovávajú naozaj množstvo talentov. Už sme vám o úspechu niektorých odchovancov písali. Počas uplynulých dní opäť predviedli svoje kvality. Viac pre spravodajský portál Brezno 24 prezradil člen výkonného výboru Rytierov Peter Šulej.

Parádny úspech

Martin Faško-Rudáš a Oliver Giertl sú spoluhráčmi v projekte SZĽH a to Národného tímu HK VSR 18. „Po obdržaní informácie, že až dvaja Rytieri HK Brezno budú účinkovať v projekte HK VSR 18 a budú tak opäť spoluhráčmi, sme boli nesmierne šťastní a poctení,“ prezradil Šulej.

Podľa jeho slov je priam neuveriteľné, že tak malinký klub, ktorý od kategórie 1. Ligy starších žiakov nehrá najvyššiu Slovenskú súťaž, dokáže vychovávať také množstvo talentov. V projekte HK VSR 18 už ide o troch hráčov. Historicky prvým hokejistom, ktorý sa dostal do tohto tímu, bol Filip Rybár.

„Nech je tento úspech zadosťučinením pre našich trénerov a veľkou motiváciou pre najmenších Rytierov. Už niekoľkokrát som to písal, ale napíšem to znovu. Nezáleží, odkiaľ si, záleží na tom či máš cieľ a čo si všetko ochotný pre jeho naplnenie urobiť,“ konštatuje.

Talent alebo drina

„Nedá sa konkrétne napísať dôvod, prečo je to tak. Vplýva na to viacero faktorov. Môže to byť talentom. Jednoducho máme šťastie na talenty, ktorým ide ľahšie presadzovať sa. Potom to môže byť aj v tom, že chalani majú veľkú chuť to niekam dotiahnuť. Niekedy hráči talent nemajú, ale tvrdou drinou a chuťou poctivo si svoj sen vydrieť, dosahujú takéto výsledky,“ odpovedal na otázku ako je možné že v Brezne rastie toľko talentov.

Podľa jeho slov je to určite aj tým, že ak sa chce niekto dostať niekam vyššie, musí makať viac, ako tí, čo vyrastajú v prostredí, ktoré je na vyššej úrovni. „Naši chalani ak chcú hrať extraligu, musia sa najprv do nej dostať do iného mesta, keďže u nás nie je. Ak sa tam dostanú a chcú sa presadiť medzi domácimi, musia byť lepší ako oni. Takže musia na sebe pracovať viac. No a keď sa k tomu pridá práca trénerov, výsledok sa dostaví,“ prezrádza o tvrdej drine chlapcov.

O kategóriu vyššie

Martin Faško Rudáš je stále iba 16-ročný chalan, čo znamená, že vekovo patrí do kategórie dorastu.„On hráva už extraligu juniorov. To isté platí aj o Giertlovi. Už keď odchádzali z Brezna do extraligových vôd, hrali o kategóriu vyššie,“ rozpráva ďalej.

„Prišli na zimák ako malinké štuplíky. Jednoducho sú u nás od útleho detstva,“ spomína si Šulej

Na záver dodal, že ak sa chlapcom bude dariť, ostanú hrať v projekte aj naďalej, čoho vyvrcholením budú majstrovstvá sveta 18-ročných.

Pozrite si zábery našich hokejových talentov v priloženej fotogalérii!

Rytieri v plnom nasadení v slovenskej osemnástke
9
Galéria
Zdroj: HK Brezno
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM