Katarína Oravská Správy

Rodí sa obchádzka cesty Zbojská-Tisovec: Tento 6 km úsek by mohol slúžiť ako náhradná trasa

Samosprávy Tisovca, Pohronskej Polhory a Michalovej dnes podpísali zmluvu s lesmi o prenájme lesnej cesty. 6-kilometrový úsek by mohol slúžiť ako obchádzková trasa počas rekonštrukcie úseku zo Zbojskej do Tisovca. Zatiaľ chýba stanovisko Slovenskej správy ciest.

Ilustračný obrázok k článku Rodí sa obchádzka cesty Zbojská-Tisovec: Tento 6 km úsek by mohol slúžiť ako náhradná trasa
Zdroj: TASR

Zmluvu o prenájme lesnej cesty podpísali dnes s podnikom Lesy SR samosprávy Tisovca, Pohronskej Polhory a Michalovej. Ako povedal primátor Tisovca Peter Mináč, šesťkilometrový úsek by mohol slúžiť ako obchádzková trasa počas rekonštrukcie cesty I/72 zo Zbojskej do Tisovca. Zatiaľ však chýba stanovisko Slovenskej správy ciest.

Slovenská správa ciest žiada úplné odstavenie dopravy

Počas rekonštrukčných prác na ceste z horského sedla Zbojská do Tisovca sa pred niekoľkými dňami uvoľnila masa zeme a kameňov. Hoci táto udalosť nikoho neohrozila, Slovenská správa ciest vtedy pozastavila ďalšie práce. Zatiaľ posledné stanovisko hovorkyne Slovenskej správy ciest Zuzany Hromcovej je spred dvoch dní. „Počas kritických prác žiadame o úplne odstavenie dopravy. Momentálne o tom rokujeme so zainteresovanými subjektmi,“ povedala Hromcová.

Samosprávy našli riešenie

Samosprávy dotknutých obcí sa dnes dohodli s podnikom Lesy SR na možnom využití lesnej cesty. „Je to približne šesťkilometrový úsek. Dá sa tadiaľ prejsť osobným autom a cesta je širšia ako bola v niektorých úsekoch pôvodná trasa opravovanej cesty I/72. Zmluva je podpísaná na dobu trvania rekonštrukčných prác a platiť budeme symbolické jedno euro. Teraz čakáme na stanovisko SSC, od ktorej žiadame, aby tento úsek vyrovnali a vyasfaltovali. Sme presvedčení, že toto riešenie bude prospešné aj v budúcnosti. Ak by bol potrebný zásah na ceste prvej triedy aj po jej oprave, budeme môcť takto preložiť dopravu,“ uviedol Mináč.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM