Katarína Oravská Hokej

Seniori a dorast mali voľno, žiaci a prípravky v plnom nasadení

Seniori a dorast mali síce voľno, ale žiaci a prípravky hrali v plnom nasadení. Jednotlivé zápasy zhodnotil Peter Šulej, člen Výkonného výboru HK Brezno a manažér A mužstva.

Ilustračný obrázok k článku Seniori a dorast mali voľno, žiaci a prípravky v plnom nasadení
Zdroj: Dnes24.sk

15. 2. 2014
9. ročník
HK Brezno – MHK 32 Liptovský Mikuláš 6:3 (0:0, 4:1, 2:2)
Góly HK Brezno: Kostelný (Giertl, Mirilovič), Smida (Šebest, Bodnár), Mirilovič (Kostelný, Šebest), Bodnár (Šebest, Giertl), Giertl (Mirilovič, Kostelný), Bodnár (Šebest)
Bez väčšieho úsilia sa nám podarilo zložiť takmer najsilnejšiu zostavu a tento fakt sme chceli využiť na prvé body s týmto súperom v aktuálnej sezóne. V prvom dejstve sme boli iniciatívny, len sa nám nedarilo gólovo prejaviť. Druhá tretina priniesla koncert našich hráčov, presadili sme sa hneď štyrikrát a môžeme to hodnotiť ako rozhodujúce. Súper nemal na to, aby nám výraznejšie konkuroval. Chlapci si zápas užívali a na ľade dominovali. Miernou stratou koncentrácie a prílišnou útočnou snahou, dovolili súperovi zmierniť jeho prehru, ale v konečnom hodnotení si zaslúžia pochvalu.

15. 2. 2014
8. ročník
HK Brezno – MHK 32 Liptovský Mikuláš 5:7 (2:2 ,1:1, 2:4)
Góly HK Brezno: Faško-R. (Sarvaš, Matzenauer), Mikovíny (Bušovský), Sarvaš (Faško-R., Luptáková), Sarvaš (Švantner), Sarvaš (Zemko)
Do zápasu sme vstupovali s miernym rešpektom, ale zato s veľkým odhodlaním. Počas celého stretnutia sme bojovali okrem súpera, aj so zmenou herného štýlu, ktorú si tento zápas vyžadoval. Korčuliarske schopnosti Liptákov boli výrazne iné ako hráčov Púchova, s ktorým sme odohrali posledné tri stretnutia. Chlapcov sme nabádali ku kombinačnejšiemu hokeju. Rozhodujúcou časťou hry sa ukázal úvod tretej tretiny, kedy sme rýchlo dvakrát inkasovali a bolo 3:5, síce sme bojovali až do konca, nepodaril sa nám už návrat do zápasu. Súper bol efektívny v presilových hrách, ktoré sme mu ponúkli, namieste je teda aj zamyslenie ohľadom disciplíny hráčov na ľade.

15. 2. 2014
7. ročník
MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Brezno 17:0 (2:0 ,6:0, 9:0)
Domáci strelili z prvých dvoch striel dva góly. Z chlapcov opadla nervozita a začali hrať pohyblivejšie. Náš súper nebezpečne kombinoval a bol sebavedomejší na puku. My sme si vypracovali pár šancí, ale gólovo sme sa nepresadili. Po úvode až do polovice zápasu gól nepadol a na hru sa dalo pozerať. Tento zápas rozhodol gól na 3:0 v 34. minúte. Od tohto momentu na ľade existovalo iba domáce družstvo.

6. ročník
MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Brezno 9:8 (4:3, 4:2, 1:3)
Góly HK Brezno: Auxt, Šimko (Dědeček), Dědeček (Šimko), Štefančík (Zubák), Štefančík (Šimko), Zemko (Štefančík), Dědeček (Šimko), Zubák.
Súper v úvode využil trestné strieľanie a získal vedenie. Vzápätí sme zlepšili pohyb a vyrovnali sme stav. Aj hra bola vyrovnaná, šance na gól sa striedali na oboch stranách. Do poslednej tretiny sme vstupovali s trojgólovou stratou, ktorú sme trpezlivo sťahovali. Zaslúžene sa nám podarilo vyrovnať, ale pred koncom zápasu sme doplatili na ľahkovážnosť pri bránení. Prehra určite mrzí hráčov, ktorí bojovali celý zápas.

9. 2. 2014
4. ročník
Orange Minihokej tour 2014
Aj tento rok bolo Brezno v hre o organizovanie regionálneho Orange turnaja, no reprezentačné využitie arény to nedovolilo. Mladí rytieri teda cestovali do Martina, kde si zmerali sily so súpermi. Menovite to boli v našej skupine HK Ružomberok a MHK Blesky Detva. Druhá skupina bola v zložení MHK Dolný Kubín, HC´05 B. Bystrica a domáci MHC Martin. Ako býva zvykom turnaj sa skladá zo skupinovej fázy, kde každý tím odohrá dva duely, ktoré určia tretí zápas o umiestnenie.

1. zápas – skupina HK Brezno:HK Ružomberok 16:1 (5:1, 11:0)
Góly Br: Hýbela 4, Turňa 3, Faško 2, Surový, Melicher, Ďördík, Malecký, Šucháň, Vallo, Švec;
Zápas proti neznámemu súperovi sme začali pomalšie, akoby sme pociťovali veľkú váhu turnaja na našich pleciach. Hráči sa dlho uisťovali o skutočnosti, že v hre môžu doslova dominovať. Rozbehli sme sa najmä po dohovore cez prestávku. Do hry hráči vniesli ľahkosť a efektivitu, čím konečne podčiarkli svoj výkon a dobre odštartovali turnaj.

2. zápas – skupina HK Brezno : MHK Blesky Detva 5:2 (3:1, 2:1)
Góly Br: Turňa 2, Švec, Hýbela, Faško;
Detva vyhrala kontumačne svoj prvý duel na základe porušenia pravidiel HK Ružomberka. Neoficiálny výsledok hovoril, že Ružomberok jasne zvíťazil. Poukazovali sme na to, že s výsledkami sa neoplatí kalkulovať, no Detvu sme aj tak mierne podcenili. Motivovaného súpera, ktorý bojoval o finále sme len s ťažkosťami porazili. Aj taký údel však občas majú „favoriti“ a povinné jazdy sa často menia na urputný boj. Pozitívom je, že sme bojovali do konečného hvizdu aj za výdatnej podpory rodičov. Dve víťazstvá nás posunuli do finále, kde sme skôr ako motivovať, museli hráčov krotiť pred prílišnou snahou. Príprava na zápas sa vydarila, keď pozitívne emócie do tímu priniesli pohybové hry, ktoré podnietili kolektívneho ducha.

3. zápas – finále HK Brezno:MHC Martin 4:11 (2:6, 2:5)
Góly Br: Lukačovič 3, Škantár;
Zápas sme začali dobre nejaký čas sme sa so súperom „oťukávali“ a potom sme sa dostali do vedenia o dva góly. Tieto momenty nám vlievali nádej do žíl. Prišli však chyby po ktorých sme inkasovali dva góly a bolo vyrovnané. V týchto chvíľach viackrát faulovali mladí Martinčania čím nám poskytli výhodu trestných strieľaní, tie sme však pod tlakom nevyužili a to nám odobralo vietor z plachiet. Vtedy prišli chvíle výborne hrajúceho súpera a ten nám odskočil na rozdiel štyroch gólov. Hráči boli sklamaní z vývoja zápasu, no na druhej strane odhodlaní zabojovať o každý kúsok ľadu, do poslednej sekundy zápasu. Súpera sme zo všetkých tímov potrápili snáď najviac, no treba uznať jeho nesporné kvality.

Celkové poradie v turnaji Orange mini hokej tour Martin 2014:

1. MHC Martin
2. HK Brezno
3. HC´05 B. Bystrica
4. MHK Blesky Detva
5. HK Ružomberok
6. MHK Dolný Kubín

Mesto Brezno ako aj klub HK Brezno reprezentovali:

Brankári: Černák, Ďuriš, Banko.
Hráči: Lukačovič, Melicher, Malecký, Ďördík, Surový, Vallo, Šarina, Šucháň, Turňa, Hýbela, Novysedlák, Švec, Faško, Morong, Oravec, Mundier, Škantár.

Po roku sa nám teda nepodarilo obhájiť postup do finálovej časti Orange turnaja, aj keď sme od toho neboli ďaleko, čo azda najviac mrzelo hráčov, ktorí sa minulý rok ako tretiaci práve tohto turnaja zúčastnili. Táto skutočnosť len podčiarkuje význam a hodnotu minuloročného postupu. Samotný výsledok, je však výbornou vizitkou tímu, keď ide o historicky druhý najlepší výsledok nášho klubu v tomto turnaji. Naši hráči sa čoraz častejšie pripomínajú hokejovým mestám, čím budujeme dobré meno a tradíciu klubu v hokejových kruhoch. Hráči sú pracovití, aj keď momentálne ešte neboli od Martina lepší, v ďalšom vývoji kariéry to tak byť nemusí. Turnaj štvrtákov musia hráči vnímať nie ako vrchol kariéry, ale práve ako jej štart.

Osobitá vďaka patrí našim rodičom, ktorí opäť nielen vytvorili vynikajúcu atmosféru, ale si svojim férovým a slušným povzbudzovaním získali uznanie a sympatie organizátorov z Martina ako aj ostatných zúčastnených tímov. Ďakujeme rodičom aj za ich obetu, keď za dochádzaním na tréningy, či zápasy, neraz urazia väčšiu vzdialenosť než 50 kilometrov. Samotní hráči sa im zato odmeňujú poctivými výkonmi na hranici ich možností, príkladnou bojovnosťou a pracovitosťou.

16. 2. 2014
5. ročník 1.liga SDP
HK Brezno HKM Zvolen 11:1 (1:0, 5:0, 5:1)
Góly Br: Zubák (Štefančík, Zemko), Štefančík (Zubák), Gérer (Zemko), Kováčik R. (Bálint, Mihály), Rosík (Lukačovič, Melicher), Štefančík (Zemko), Gérer (Zubák), Gérer (Štefančík, Kováčik F.), Hýbela (Rosík), Štefančík (Zemko), Gérer (Štefančík, Zemko);
Posledný zápas piatackej súťaže sme odohrali so Zvolenom, ktorý nás naposledy v zápase v predvianočnom období poriadne potrápil. Od úvodu zápasu sme dominovali, ale nedarilo sa nám prekonať dobre chytajúceho brankára súpera. Po prvej pauze hráči začali plniť pokyny a na ich hru bola radosť pozerať. Góly padali po dôrazných akciách, pekných strelách či pekných kombináciách. Niektoré momenty pripomínali až exhibičný charakter, no nás teší, že sme to boli my, kto určoval tempo a vývoj zápasu. Výkonom potešilo viacero hráčov, čím sme veľmi úspešne uzavreli piatackú ligu, kde sme len raz prehrali a 19-krát zvíťazili. Do konca sezóny rozhodne nehodláme oddychovať a každý víkend vyplníme prípravnými zápasmi či turnajmi v piatom aj štvrtom ročníku.

16. 2. 2014
2. ročník priateľský zápas
HK Brezno:HKM Rimavská Sobota 20:0 (10:0, 10:0)
Góly Br: Medveď 3, Cibuľa 3, Bálint 2, Pisch 2, Krupčík 2, Multán 2, Piliar, Tóth, Kováčik Aurel, Pančík, Surový, Siman;
Nedeľu našim najmenším hokejistom spestril priateľský zápas s Rimavskou Sobotou. V hre naši hráči vynikali najmä korčuľovaním a neraz ponúkli aj peknú akciu, ktorú zakončili gólom. Presadilo sa viacero strelcov ale aj ostatní hráči podali dobrý výkon čím podporili celý tím. Hráči ukázali dobrý potenciál a pri dobrom tréningovom nasadení môžu byť budúcnosťou v našom klube. Ďalšia previerka nás čaká už o týždeň, kde sa pustíme do bystrických baranov na ich ľade.

Foto: HK Brezno

Orange Minihokej tour 2014
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM