Kristína Kožiaková Rôzne

SERIÁL: Breznianski poslanci za detských čias. Spoznáte rozkošného chlapca s motýlikom?

Malý Brezňan na obrázku ani netušil, že raz bude môcť rozhodovať o chode mesta. Keď nastúpil do mestského parlamentu, chcel priniesť nový vietor. Viete, o koho ide?

Ilustračný obrázok k článku SERIÁL: Breznianski poslanci za detských čias. Spoznáte rozkošného chlapca s motýlikom?
Zdroj: Miroslav Fašang

Môžete ich poznať z rôznych zasadnutí a hlavne podľa aktivít, ktoré robia pre naše mesto. Poslanci mestského zastupiteľstva však tiež kedysi boli iba deťmi. Niektorí nám ukázali fotografie z čias, keď ešte neriešili problémy mesta a prezradili, ako zvykli tráviť najkrajšie roky. Krátky popis, ktorý nám poskytli, by mal byť pre vás prvou indíciou k vyriešeniu kvízu.

„V dobe, keď som vyrastal, neboli smartfóny, ale pevná linka. Nepila sa Coca Cola, ale malinovka. Žuvali sme žuvačky Pedro a hudbu sme počúvali z walkmanu. :-) Aj toto bola súčasť môjho detstva, ktoré je späté s Nálepkovou ulicou, kde sme bývali do mojich 14 rokov. Spolu s ostatnými „činžákovými“ chlapcami som hrával futbal, bicykloval sa, splavoval Hron a vystrájal rôzne „šarapaty“,“ začal svoje rozprávanie poslanec.

„Susedovci nás všetkých poznali a brali ako vlastné deti. Takže zaklopať na hociktoré dvere a povedať „som smädný“ alebo "hladný“, bolo normálne. Človek odchádzal s malinovkou v jednej ruke a s chlebom s lekvárom v druhej. Bola to doba, keď vzťahy boli „ľudskejšie“ a nežilo sa tak „sebecky,“ pokračoval v spomínaní.

Ako pomôcku vám ponúkame fakt, že je aktívnym podporovateľom útulku Tuláčik a bojovníkom proti „Tankodromu“. Je tiež najmladším členom breznianskeho parlamentu.

„Rodičia sa ma snažili viesť k športu i keď to bol občas tvrdý boj. Dnes som im však vďačný za trpezlivosť, lebo plávanie, turistika, motošport či snowboard ostali mojimi hobby, ktorými si rád vypĺňam voľný čas. Taktiež mne i bratovi Peťovi odhalili čaro cestovania, ktoré je dodnes mojou veľkou vášňou.“ prezradil ešte o sebe poslanec. A ak ste hádali, že ide o poslanca Miroslava Fašanga, hádali ste správne.

Môže vás zaujímať:

Najmladší poslanec v Brezne Miroslav Fašang (28): Chcem priniesť nový vietor

SERIÁL: Breznianski poslanci za detských čias. Spoznávate usmiateho chlapca na fotke?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM