Kristína Kožiaková Rôzne

SERIÁL: Najbizarnejšie križovatky v Brezne: Čím trápi vodičov výjazd z Mazorníkova?

Prechádzate denno denne cez križovatku, ktorá vám občas nedá spávať? Tri pruhy spájajúce sa na jeden výjazd na hlavnú cestu robia problém mnohým Brezňanom.

Ilustračný obrázok k článku SERIÁL: Najbizarnejšie križovatky v Brezne: Čím trápi vodičov výjazd z Mazorníkova?
Zdroj: Dnes24.sk

Problémovou križovatkou v Brezne sa zapodievalo zastupiteľstvo už v minulom roku. Na zastupiteľstve uložili Mestskému úradu predložiť návrh riešenia.

Komplikovaná križovatka

„Na hlavnej križovatke z cesty II/529 na sídlisko Mazorníkovo sa často stáva, že pri zaradení sa áut z troch smerov dochádza ku konfliktným situáciám. Vodiči nerešpektujú dopravné predpisy a nie raz sa na tejto križovatke aj vďaka tomu odohrali dopravné nehody,“ uviedol vtedy poslanec Daniel Struhár.

Križovatku niektorí vodiči považujú za najkomplikovanejšiu v Brezne vôbec. „Určite by som ako najobávanejšie a aj najkomplikovanejšie miesto určila výjazd zo sídliska Mazorník. Je to jedna veľká katastrofa, stretajú sa tam štyri cesty, ktoré ústia na jednu cestu. Kto má prednosť pred kým? Toto je jedna veľká záhada,“ vysvetľuje Brezňanka Monika, ktorá každé ráno na tomto úseku zažíva komplikovanú situáciu.

Dočkáme sa nápravy?

Podľa slov primátora mesto spracovalo už dve riešenia tejto križovatky, ale ani jedno nebolo vyhovujúce. „V rámci generelu dopravy, ktorý sa pripravuje pre celé mesto, bude riešený aj tento problém,“ prezradil primátor a dodal, že ešte jedno riešenie navrhuje riaditeľ technických služieb Ján Lukáč v spolupráci s odborom dopravy. Po posúdení ODI ORPZ mesto zváži, ktorá alternatíva vyrieši danú situáciu.

„Je tam fakt problém a vzniká podľa mňa aj tým, že ľudia nepoznajú pravidlo pravej ruky,“ prezradil nám poslanec za mestskú časť Mazorníkovo Martin Ridzoň. Podľa jeho slov je taktiež potrebné dať zákaz zastavenia na hlavnej ceste, pretože momentálne je tam zákaz predchádzania.

Môže vás zaujímať:

Tŕň v oku mnohých Brezňanov. Ako miznú čierne stavby z mapy mesta?

Koncerty, letné kino a príde aj Spirit. Breznianske kultúrne leto odhalilo PROGRAM

SERIÁL: Komplikovaná križovatka Mazorníkovo v OBRAZOCH
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM