Katarína Oravská Rôzne

Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v Brezne, kam si je ísť radosť opekať

Slnečné počasie priam ťahá do prírody. Nezameniteľne k tomu patrí aj atmosféra opekačky s rodinou či priateľmi. Aby ste si ju vychutnali, nemusíte pritom vôbec chodiť ďaleko. Toto sú tri miesta v Brezne, kde to stojí za to.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v Brezne, kam si je ísť radosť opekať
Zdroj: TASR

Po prechádzke okolitou prírodou či ako spríjemnenie podvečera s najbližšími padne vhod, posilniť sa. A čo si človek v tomto období vychutná viac, ako dobroty, vlastnoručne opečené na ohni? Aj Brezno ponúka mnoho miest, kde môžete stráviť príjemné chvíle pri ohni, neďaleko od rušného mesta. Vybrali sme pre vás tri tipy, kam na opekačku.

Banisko

Stačí vybehnúť pár stoviek metrov ponad nemocnicu a máte pred sebou ohnisko aj pekný výhľad. Na výstup sem nemusíte mať extra kondičku, zvládne ho každý, kto sa teší na opekané fajnoty.

„Chodievali sme sem už zo základnej a neskôr s partiou kamarátov len tak. Je to blízko mesta. Mám to tu rád a odporúčam každému, kto chce rýchlo niekde vybehnúť do prírody,“ povedal Miro (20).

Lazná

Obľúbenou lokalitou na vychádzky, šport, ale aj opekanie je aj Lazná. Od Baniska pôjdete vyššie a tí zdatnejší môžu pokračovať až na Skalku či k vysielaču. Cestou nebudete mať núdzu o ohniská. Dokonalé miesto na oddych a pokoj od ruchu mesta.

„Rada sem chodím pešo alebo na bicykli s priateľom a psom. Opečieme špekačku, slaninku, niekedy si zoberieme zo sebou aj šikovný malý gril. Oddýchneme si a načerpáme energiou z prírody. Človek hneď zabudne na problémy a cestou sú ešte k tomu aj koníky,“ prezradila Mária (31).

Rúry

Ponad starým cintorínom nájdete členitý terén. Ste v meste a pritom v prírode. Množstvo Brezňanov sem chodí na prechádzky, ale aj opekať. Je to skvelé miesto na rodinný výlet zakončený spoločným opekaním či grilovaním na plameni. Nechýba tu krytý prístrešok či posedenie pre viacerých ľudí, takže sa tu určite nebudete tlačiť.

„Tam sem sme chodievali, čo si pamätám, ako dieťa nielen zo školy na výlety, ale aj opekať až niekoľko rodín dokopy na takú čistinku pri potoku. Vždy bolo kopec srandy,“ povedala Petra (29).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM