Kristína Kožiaková Rôzne

Šikovná Brezňanka Ľubka má krásne hobby: Stačí jej kus látky, výplň a vznikne takáto krása, FOTO

Ľubka Machničová už v 12 rokoch sedela prvý krát za šijacím strojom. Od tých čias jej rukami prešlo mnoho krásnych výtvorov. Veď sa na to pozrite.

Ilustračný obrázok k článku Šikovná Brezňanka Ľubka má krásne hobby: Stačí jej kus látky, výplň a vznikne takáto krása, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Ľubka Machničová sa venuje šitiu už od malička. „Keď som bola malá, bola som hviezdnou návrhárkou pre moje bábiky,“ spomína s úsmevom na svoje krajčírske začiatky Ľubka. „Mama ma prvý krát pustila za šijací stroj, keď som mala 12 rokov a od tých čias za ním sedím vždy, keď mi to čas dovolí.“ Ľubku do tajov šitia zasvätila jej mama, neskôr sa už učila sama.

„V dnešnej dobe sadnete k internetu a máte kopec inšpirácie. Stačí vám pár klikov a viete čo a ako sa robí. Keď som začínala, tak som sa učila s knižiek a časopisov, je to neporovnateľné“

„So šitím som nemala nikdy veľké ambície,“ priznáva Ľubka. Boli časy, keď som sa šitiu venovala aj intenzívnejšie. Šila som kamarátom a známym aj na zákazky. Neskôr prišiel boom lacných „čínskych“ obchodov a moja práca už nebola taká zaujímavá. V dnešnej dobe, šije Ľubka oblečenie už len sebe.

Dekorácie aj karnevalové masky

Šitia sa nikdy nevzdala a ako hobby sa mu venovala vždy." Medzi moje najzaujímavejšie výtvory paria jednoznačne aj karnevalové masky.„ Tých ušila Ľubka neúrekom a popri tvorení masiek sa mohla vždy kreatívne vyžiť. "Bola to zábava aj výzva spojená s úletom.“

„K dekoráciám a hračkám som sa dostala jednoduchým spôsobom. Chcela som darovať originálny darček“

Ľubka sa teraz najčastejšie venuje tvorbe a šitiu rôznych dekorácií a hračiek. Minulý rok spolupracovala aj s ateliérom kvetov a svoje výtvory vystavovala na vianočnej výstave. Jej výrobky ste si mohli kúpiť aj na Ondrejskom jarmoku tu v Brezne. „Vždy sa snažím prísť aj s niečím novým, aby som sa pri šití nezačala nudiť, ale niektoré veci však majú stále úspech a meniť ich netreba.“ Anjelikov, voňavé vankúšiky alebo domčeky má Ľubka stále do zásoby.

Knižky pre najmenších

V dnešnej dobe jej najviac času zaberú knižky pre najmenších, ktoré vyrába na „mieru“ pre konkrétneho drobca. "Knižky ma teraz bavia najviac. Kreativite sa medze nekladú a je to milý a originálny darček, " dodala na záver.

Môže vás zaujímať:

Ivana z Brezna precestovala kus sveta, očarila ju Ázia: Pečené tarantuly, či objatie so slonom nie je všetko! FOTO

Stano (53), fotograf z Brezna už zažil pri robote kadečo: Had na krku, či nevesta na motorke, to je nič… FOTO

Neverili by ste, čo všetko sa dá ušiť
34
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM