Katarína Oravská Iné športy

Sklamanému Hasillovi chýbali sekundy: Brezňan sa nedostal do stíhačky

Sklamanie, to bolo to hlavné, čo sa preháňalo hlavou najmladšiemu členovi mužskej biatlonovej výpravy v Soči po úvodnom šprinte. Tomášovi Hasillovi sa premiéra pod piatimi kruhmi nevydarila, o to viac, že obsadil až 65. miesto a tým pádom prišiel aj o štart v nadväznej stíhačke.

Ilustračný obrázok k článku Sklamanému Hasillovi chýbali sekundy: Brezňan sa nedostal do stíhačky
Zdroj: TASR

A pritom mu chýbalo iba deväť sekúnd. Hasilla už na prvej streľbe netrafil dva terče, no nevzdával sa. „Bežalo sa mi dobre, už som videl aj Paľa Hurajta, dobiehal som ho. Prišla však ďalšia chyba na ‚stojke‘ a už toho bolo veľa. Nakoniec mi chýbalo iba deväť sekúnd. Je to škoda, pretože tých deväť sekúnd by som niekde na trati mohol spraviť, len by som to musel vedieť skôr…,“ povzdychol si v cieli.

Po druhej streleckej položke však už nebolo kde, posledných pár kilometrov do cieľa sa ide naplno a nikto sa nešetrí. „To je to, človek proste nikdy nevie, či v druhej streľbe trafí všetky, alebo minie jeden-dva terče. V poslednom kole sa potom toho už nedá spraviť veľa, pretože je tu len jedno stúpanie a ostatok také tiahle roviny a zjazdy, kde aj ostatní idú naplno. Je to veľké sklamanie. Prvé preteky v sezóne, v ktorých som sa nedostal do stíhačky a je to práve tu…“

Hasilla trénuje v klube Valaská – Osrblie.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM