Jaroslav Dodok Rôzne

Školákov čaká od zajtra šesťdňový veľkonočný oddych

Školáci zasadnú do lavíc už len dnes, a od štvrtka sa vyberú na veľkonočné prázdniny. Takmer 750-tisíc žiakov základných a stredných škôl si od učebníc oddýchne šesť dní.

Vyučovanie sa im opätovne začne v stredu 11. apríla. Veľkonočné prázdniny sú predposledné v tomto školskom roku. Po nich budú musieť školáci sedieť v laviciach nepretržite až do leta. Potom sa vyberú na zaslúžený dvojmesačný oddych, letné prázdniny sa začnú v sobotu 30. júna.

Tí, ktorí sa chystajú na Veľkú noc cestovať, by mali rátať so zvýšeným počtom policajných hliadok na cestách. Muži zákona sa zamerajú hlavne na prevenciu, zistené priestupky sa chystajú riešiť podľa závažnosti. Nekompromisne zasiahnu voči alkoholu za volantom, keďže jazda v opitosti nad jedno promile je už niekoľko mesiacov trestným činom, za ktorý hrozí až ročné väzenie.

Najmä od soboty 7. apríla si policajti posvietia na dodržiavanie najvyšších dovolených rýchlostí a dodržiavanie zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok.

Motoristi, ktorí sa plánujú presúvať cez sviatky alebo na prázdniny po ceste R1, by mali rátať s obmedzeniami v úseku Šášovské Podhradie – Budča pri Zvolene. Až do konca júla je tam na 226,7 až 227,8 kilometri pre rekonštrukciu zárubných múrov rýchlostnej cesty čiastočná uzávierka ľavého jazdného pásu. Doprava bude počas čiastočnej uzávierky presmerovaná do voľného jazdného pásu a usmernená dopravným značením.

Zdroj: SITA Foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM