Eliška Šándorová Samospráva

Škôlkari sa tešia z nových priestorov. Ktoré zariadenia bude mesto rekonštruovať?

Materská škola na Ulici B. Němcovej v Brezne sa dočkala renovácie, a to bez dlhého obmedzenia jej chodu. Vedenie mesta odovzdalo priestory minulú stredu.

Ilustračný obrázok k článku Škôlkari sa tešia z nových priestorov. Ktoré zariadenia bude mesto rekonštruovať?
Zdroj: Mesto Brezno

S renováciou materskej školy (MŠ) mesto začalo 15. februára. Ako informovala vedúca investičného odboru mestského úradu Zuzana Ďurišová, vďaka spolupráci učiteliek, ktoré promptne poodkladali učebné pomôcky a vypratali priestory, stavebné práce sa rozbehli už hneď na druhý deň.

„Termín bol dosť krízový (krátky), s tým mali problém aj stavebné firmy, no keďže sme chceli čo najmenej ovplyvniť chod MŠ, na zrealizovanie 1. etapy sme využili obdobie jarných prázdnin. Musím povedať, že realizačná firma ho dokázala dodržať k našej úplnej spokojnosti, pričom aj kvalita prác a celkovo spolupráca bola výborná.“

V MŠ vymenili zariaďovacie predmety a radiátory v hygienických priestoroch, ako aj rozvody zdravotechniky, obklady, podlahy v priestoroch prvého a druhého nadzemného podlažia, dažďové žľaby, zvody, vyspravili stavebné otvory v stenách. Mesto tiež vynovilo priestory jednej triedy, a to nábytkom, šatníkovými skrinkami a kobercami.

Z dôvodu čiastočnej rekonštrukcie bola MŠ zatvorená od 19. do 27. februára, pričom rodičia mali možnosť dieťa umiestniť do MŠ na Hradbách. Do skrášlených priestorov sa škôlkari opätovne vrátili v stredu 27. februára, kedy medzi nich zavítal aj primátor Tomáš Abel so svojou zástupkyňou Petrou Dzurmanovou.

Lepšie prostredie

S deťmi sa zahrali na stavbárov a tie sa im za to odmenili spevom a tancom. Ako povedal primátor Tomáš Abel, deti si zaslúžia byť v pekných, bezpečných a zdravých priestoroch.

"Ďakujem všetkým pedagógom za pomoc a organizáciu pri realizácii prestavby, rodičom za ústretovosť a pochopenie a tiež stavebnej firme za promptnosť. Verím, že vynovené prostredie bude slúžiť predovšetkým k radosti našich detí.“

Renováciu prijala s nadšením aj riaditeľka Základnej školy Pionierska 2, pod ktorú materská škola patrí, Beáta Prečuchová.

„Každý rok sme v Správe o výchovno-vzdelávacej činnosti – v časti údaje o priestorových a materiálno-technických podmienkach školy uvádzali rôzne nevyhnutné opravy a výmeny. Časť z našich požiadaviek je splnená a v MŠ to už vyzerá krásne. Ďakujem vedeniu mesta za všetkých zamestnancov, deti navštevujúcich MŠ a ich rodičov za čiastočné zrekonštruovanie priestorov MŠ Boženy Němcovej.“

Rekonštrukcie sa dočkajú aj ďalšie škôlky

V druhej etape cez letné prázdniny mesto plánuje v MŠ obnoviť aj jedáleň, natrieť strešnú krytinu, opraviť fasádu, vysušiť suterénne murivo, naniesť nové omietky, zatepliť pôjdový priestor v úrovni podlahy.

Pozitívnou správou je, že rekonštrukcie sa dočkajú aj ďalšie materské školy v Brezne. „Dve komplexné rekonštrukcie v MŠ Nálepkova a MŠ Dr. Clementisa, ktoré spadajú pod ZŠ Karola Rapoša, sa budú realizovať tento rok po ukončení verejného obstarávania na zhotoviteľa prác. Taktiež, vo vlastnej réžii odboru investičného pripravujeme dokumentáciu obnovy MŠ Hradby, podobnú ako pri MŠ B. Němcovej,“ uzavrela Zuzana Ďurišová.

Zdroj a foto: Mesto Brezno

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM