Kristína Kožiaková Rôzne

Špeciálny výjazd podpory zdravia do Brezna. Vyšetrenia v knižnici aj na pracovisku mesta

V najbližších dňoch si budete môcť preveriť telesnú zdatnosť. Regionálny úrad zdravotníctva v rámci svetového dňa Pohybom ku zdraviu zavíta aj do Brezna.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálny výjazd podpory zdravia do Brezna. Vyšetrenia v knižnici aj na pracovisku mesta
Zdroj: TASR

Od začiatku mája do konca júna sa uskutočnia na celom Slovensku desiatky zdravotno – preventívnych a výchovných akcií. Prebehnú v rámci propagácie svetového dňa Pohybom ku zdraviu (Move for Health). Organizátorom aj realizátorom budú regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) v SR, banskobystrický nevynímajúc.

Do Brezna má naplánovaný výjazd základnej Podpory zdravia (PZ) 5. mája v čase od 7:00 do 11:00, do tamojšej verejnej knižnice, 6. mája odborní pracovníci PZ zavítajú na pracovisko Technických služieb mesta Brezno (6:00 – 11:00), kde vyšetria zamestnancov tejto firmy.

Výjazd Poradne pre optimalizáciu pohybovej aktivity, zameraný na žiakov 7. ročníka ZŠ vo Valaskej, sa uskutoční 11. mája. Žiaci sa zúčastnia na prednáške na tému Význam pohybovej aktivity v prevencii chronických neinfekčných ochorení, vrátane posudzovania držania tela u žiakov a inštruktáž správneho držania tela

Môže vás zaujímať:

S novým mesiacom nuda v Brezne nehrozí. Prehľad TOP 10 májových podujatí

Krásna akcia už onedlho v Brezne. Beh mestom pre zdravie so šľachetným cieľom

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM