Kristína Kožiaková Krimi

Správa o nehode v dedinke pri Brezne: Chlapec (8) na bicykli vrazil do idúceho Audi!

Poriadne riskoval! Podľa slov polície mladý cyklista bez prilby a doprovodu vrazil do auta. Čítajte podrobnosti z miesta nehody neďaleko Brezna!

Ilustračný obrázok k článku Správa o nehode v dedinke pri Brezne: Chlapec (8) na bicykli vrazil do idúceho Audi!
Zdroj: Policajný zbor SR

V stredu okolo 16:00 sa stala v obci Michalová nehoda. „Vodič osobného motorového vozidla Audi viedol vozidlo v smere Michalová – Pohronská Polhora, kde na ulici Hrable do neho zľava narazil chlapec (8) na bicykli,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová a dodala, že chlapec utrpel ľahké zranenie s dobou liečenia do siedmich dní.

„Mladý cyklista nemal na hlave prilbu a po ceste sa pohyboval bez doprovodu,“ prezradila pre našu redakciu hovorkyňa.

„Pritom v zmysle zákona o cestnej premávke osoba mladšia ako 10 rokov smie na ceste s výnimkou cestičky pre cyklistov, poľnej cesty, lesnej cesty a obytnej zóny jazdiť na bicykli len pod dohľadom osoby staršej ako 15 rokov, ktorá je dostatočne spôsobilá, aby na ňu riadne dozerala, a ktorá zodpovedá za dodržiavanie povinností podľa tohto zákona touto osobou,“ upresňuje Petrovičová.

Ako ďalej uviedla, cyklista je povinný počas jazdy na bicykli mimo obce chrániť si hlavu riadne upevnenou ochrannou prilbou. Ak je cyklistom osoba mladšia ako 15 rokov, táto povinnosť sa vzťahuje aj na jazdu v obci,"*** dodala na záver.

Môže vás zaujímať:

Nehoda áut v Mazorníkove. Hasiči v akcii, na mieste aj zranenie!

Brezňanka (45) si poriadne zavarila: Po nehode nasledoval pokus o útek aj napádanie

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM