Jakub Forgács Hokej

Stanley Cup pod Urpínom: Handzuš rokuje s magistrátom o programe osláv

Prestížna hokejová trofej NHL Stanleyho pohár opäť zavíta na Slovensko vo štvrtok 8. augusta. Ako prvý ju z dvojice slovenských hokejistov klubu Chicago Blackhawks zdvihne v Banskej Bystrici nad hlavu Michal Handzuš.

Ilustračný obrázok k článku Stanley Cup pod Urpínom: Handzuš rokuje s magistrátom o programe osláv
Zdroj: Webnoviny.sk

Útočník „jastrabov“ a rodák spod Urpína v súčasnosti rokuje o presnom programe osláv s banskobystrickým magistrátom. Podľa predbežných informácií by sa mali oficiálne oslavy uskutočniť na tamojšom námestí SNP. Slávny hokejový pohár zostane v Banskej Bystrici do piatka 9. augusta do 17:00.

Potvrdil to samotný Michal Handzuš. Po tomto termíne bude mať trofej k dispozícii v Trenčíne ďalší útočník Chicaga Marián Hossa. Pod hrad Matúša Čáka zavíta Stanleyho pohár už druhýkrát za tri roky.

Michal Handzuš sa stal ôsmym Slovákom, ktorý získal cenný Stanley Cup. Pred ním sa to podarilo legendárnemu Stanovi Mikitovi ešte v roku 1961, o 42 rokov neskôr Jiřímu Bicekovi, potom aj Martinovi Cibákovi, Tomášovi Kopeckému, Miroslavovi Šatanovi, Mariánovi Hossovi a Zdenovi Chárovi. Dvakrát boli vo víťaznom tíme len Kopecký a Hossa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM