Rôzne

Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 5 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Tále a Krpáčovo

Od Brezna sú Tále vzdialené 17 kilometrov a Krpáčovo je kus ďalej, niečo vyše 20 kilákov. Obe miesta sa môžu popýšiť krásnou prírodou. Počas letných dní sa sem však s obľubou vydávajú aj Brezňania, a to preto, aby sa osviežili. Dôvodov, prečo vyraziť na prírodné kupko, je hneď niekoľko.

Ilustračný obrázok k článku Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 5 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Tále a Krpáčovo
Zdroj: YouTube.com

Dôvodov, prečo občas prestriedať kúpaliská a akvaparky prírodnými plochami, je hneď niekoľko. V našom regióne máme rovno dve možnosti – Tále a Krpáčovo.

1. Šetria peňaženku

V nejednej domácnosti vplýva na výber pláže i otázka peňazí. A to najmä v rodinách s deťmi. Predsa, zaplatiť vstupné za štyti či päť osôb a i niekoľko dní po sebe, nemusí byť zanedbateľná položka. Na Táloch aj v Krpáčove sa okúpete bezplatne.

2. Pokoj na pláži aj vo vode

Ak nie ste fanúšikom prepchatých bazénov, sú pre vás prírodné kupáliská to práve. Aj keď v horúčavách je tu množstvo návštevníkov je tu dostatok priestoru na pohodový a pokojný relax. Plavci tu v prírodnej vode nájdu dosť priestoru na svoju záľubu, na ktorú v preplnenom bazéne môžu zabudnúť.

3. Dostupné služby, aj zábava

To, že sa neplatí vstupné však neznamená, že nie sú vybavené službami. Určite neostanete o hlade a tiež sa budete môcť vyblázniť na blízkych atrakciách. Na svoje si prídu športovci, ale aj deti. Navyše vydať sa sem dá aj na bicykli alebo sa môžete osviežiť vo vode po túre.

4. Bez vyhriateho betónu

V tropických horúčavách, aké nás trápia uplynulý i tento týždeň, poskytujú nádrže ďalšiu z radu výhod. Slnko sa neodráža ako na moderných vybetónovaných kúpaliskách a pocitová teplota je príjemnejšia. A samozrejme, sú lemované stromami, ktoré počas obedných horúčav vrhajú chladný tieň.

5. Teplota vody otuží aj v lete

Voda v prírodných kúpaliskách v našom regióne vás zaručene schladí aj v tropických horúčavách. Výhoda je, že sa takto vlastne otužujeme. Nezabudnite, že vždy je najhoršie do studenej vody vstúpiť, ale keď sa rozplávate, je to lepšie :).

Čítajte aj:

Umelé kúpaliská v okrese Brezno: Ako sú pripravené na sezónu podľa hygienikov?

Túto sezónu sa na kúpalisku v Podbrezovej neosviežime: Vieme, čo je za tým

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM