Katarína Oravská Iné športy

Stredisko na Táľoch chcú udržať v prevádzke do polky marca: Návštevnosť je cez jarné prázdniny vyššia

Prázdninujúci lyžiari môžu využiť veľmi dobré podmienky na Táľoch. V prevádzke sú všetky vleky. Zalyžovať si sem prichádzajú aj hostia z Maďarska, Poľska a Česka.

Ilustračný obrázok k článku Stredisko na Táľoch chcú udržať v prevádzke do polky marca: Návštevnosť je cez jarné prázdniny vyššia
Zdroj: TASR

Prázdninujúci školáci si napriek teplému počasiu môžu užívať na strednom Slovensku aj zimné športy. „Máme 40 centimetrov snehu a veľmi dobré podmienky na lyžovanie,“ povedala Miroslava Nemcová z obchodno-marketingového oddelenia Tále, a. s.

Na Táľoch je v prevádzke všetkých päť zjazdoviek v dĺžke 2,77 kilometra. Počas denného lyžovania sú v prevádzke všetky vleky. „Vzhľadom na to, že ako jedno z mála stredísk máme perfektne upravené zjazdovky a práve prebiehajú jarné prázdniny, je v týchto týždňoch návštevnosť vyššia,“ konštatovala Nemcová.

V tomto týždni majú prázdniny žiaci a študenti z Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja, čo sa podľa jej slov odzrkadlilo aj v štruktúre návštevníkov strediska. Okrem nich sú to lyžiari z Brezna, Banskej Bystrice a južného Slovenska. Zo zahraničných hostí sú to Maďari, Poliaci a Česi. „Prevádzka strediska bude závisieť od aktuálnych snehových a poveternostných podmienok. Radi by sme udržali stredisko v prevádzke do 16. marca,“ uzavrela Nemcová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM