Kristína Kožiaková Basketbal

Streetbalisti v Brezne bojovali pre Mirka. Dočkal sa krásneho gesta

V Brezne sa konala akcia so šľachetnou myšlienkou. Sily si zmeralo dokopy 11 dvojčlenných družstiev. Nebojovalo sa však len o pohár. Výťažok z turnaja putoval na dobrú vec.

Ilustračný obrázok k článku Streetbalisti v Brezne bojovali pre Mirka. Dočkal sa krásneho gesta
Zdroj: Streetball ľuďom

Tretiu júnovú sobotu sa na breznianskom námestí konal premiérový ročník turnaja Streeball ľudom. Streetballisti si neprišli, len zahrať a zvíťaziť, ale turnaj mal aj šľachetnú myšlienku.

„Hrať streetball nebol v sobotu jediný cieľ. Svojou aktívnou účasťou podporili charitatívnu myšlienku tejto akcie, ktorou je pomoc ľuďom so zdravotným postihnutím – výťažok z prvého ročníka venovať Mirkovi Pocklanovi zo Štiavničky,“ prezradil nám Miroslav Koralka, jeden s organizátorov turnaja.

Víťaz putovného pohára

Ako sme sa dozvedeli, samotného turnaja sa zúčastnilo jedenásť dvojčlenných družstiev z Brezna, Valaskej a Martina, ktoré boli rozdelené v dvoch skupinách po šesť, resp. päť družstiev. V skupinách sa hralo systémom každý s každým, pričom do nadstavbovej časti turnaja postúpili prvé štyri družstvá z každej skupiny. Cez následné sito play-off zápasov prešli dvojičky tímov JBC (Tomáš a Lukáš Pocklanovci) s Jumpers (Róbert Severény, Miroslav Koralka) a Bordel (Michal Bulla, Matej Kurek) s Créme della créme (Jozef Čerňanský, Andrej Kušnier).

„Po vyrovnaných semifinálových zápasoch sa napokon do finále prebojovali Bordel s Créme della créme a v súboji o bronz si zvyšné sily zmerali JBC s Jumpers. Chýbajúce sily a troška športového šťastia napokon rozhodlo v prospech JBC a Pocklanovci sa tešili z tretieho miesta,“ upresnil výsledky turnaja Koralka a dodal, že finále bolo pravým vyvrcholením turnaja.

„V kvalitnom a napínavom zápase lepšie zvládli koniec duelu chlapci z Créme della créme, a tak putovný pohár pre víťaza putoval do Martina.“

Na turnaji nebola núdza o sprievodné akcie. Okrem samotného turnaja sa súťažilo aj v trojbodových hodoch, kde sa stal víťazom Matej Kurek. Deti a dámy si zas prišli na svoje pri stánku s glitter tetovaním.

Stovky eur

Podľa organizátorov bolo nádhernou bodkou akcie odovzdanie symbolického šeku a finančnej hotovosti Mirkovi, primátorom mesta, Tomášom Abelom.

„Všetkým aktívne zúčastneným, sponzorom, darcom a prispievateľom sa podarilo pre Mirka vyzbierať krásnu sumu vo výške 777 eur, za čo sa im chceme veľmi pekne poďakovať. Veríme, že nasledujúci ročník bude minimálne rovnako úspešný a opäť dokážeme pomôcť ďalšiemu nášmu spoluobčanovi, ktorý to potrebuje,“ dodal na záver Koralka.

Môže vás zaujímať:

Breznianka Ivka telom ohúrila porotu: Z majstrovstiev sveta si priniesla medailu!

V Brezne sme ešte nič podobné nezažili. Námestie ožije akrobaciou, grafitmi aj hip – hopom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM