Eliška Šándorová Krimi

Streľba na rodinný dom v Pohronskej Polhore! Muži strieľali z auta

Dráma pred spaním! Na rodinný dom rómskej rodiny, v ktorom bolo päť detí, začala strieľať zo samopalu trojica mužov. Tí ani nevystúpili z auta.

Ilustračný obrázok k článku Streľba na rodinný dom v Pohronskej Polhore! Muži strieľali z auta
Zdroj: TASR

Polícia už zadržala trojicu mužov vo veku 24 až 27 rokov z obce Michalová, ktorá je iba necelé dva kilometre od Pohronskej Polhory v okrese Brezno.

Páchatelia sa pred dom rómskej rodiny, v ktorej bolo aj päť detí, priviezli na červenom aute. Z vozidla mali niekoľkokrát vystreliť a z miesta ujsť. Ich motív streľby nateraz nie je známy.

Guľky zo samopalu zasiahli plot, fasádu domu, jeden projektil preletel oknom a zavŕtal sa do steny. Našťastie sa nikto nezranil. Polícia zadržala trojicu mužov, ktorých obvinili z nedovoleného ozbrojovania a výtržníctva.

„Sudkyňa pre prípravné konanie Okresného súdu Brezno rozhodla o vzatí do väzby obvinených Martina G. a Stanislava L. stíhaných z trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a trestného činu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva. Dôvodom väzby je dôvodná obava, že menovaní budú pokračovať v trestnej činnosti,“ povedala Adriána Vašková, hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici pre cas.sk. Tretí muž bude stíhaný na slobode.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM