Katarína Oravská Rôzne

Študenti a študentky rozhodli: Toto je najobľúbenejší učiteľ breznianskeho gymnázia!

Učitelia sú obvykle tí, ktorí rozdávajú hodnotenia. Tentoraz sa karta obrátila. Zisťovali sme ako hodnotia študenti breznianskeho gymnázia svojich vyučujúcich. Kto si získal najväčšie sympatie miestnych gymnazistov?

Ilustračný obrázok k článku Študenti a študentky rozhodli: Toto je najobľúbenejší učiteľ breznianskeho gymnázia!
Foto: Katarína Oravská

Otázku, koho z vyučujúcich majú najradšej, sme študentom Gymnázia Jána Chalupku v Brezne kládli priamo v budove školy aj prostredníctvom sociálnej siete. Podľa ich odpovedí sa zdá, že dôležitými kritériami pri výbere top učiteľa je to, aby sa s nimi dokázal smiať, bol priateľský a vedel naučiť.

Viacerí sa zhodli, že najobľúbenejší spomedzi ich vyučujúcich je Daniel Struhár. „Je zábavný, dobre naučí, zodpovedný a dokáže nás lepšie pochopiť, ako iní profesori,“ prezradil štvrták Jakub. Ako doplnila prváčka Lucia, vie sa s nimi aj porozprávať. Danielovi z kvinty sa pozdáva aj to, že je mladý, robí šport a nie je prísny.

„Mojou najobľúbenejšou profesorkou je Erika Pauliaková, pretože je veľmi chápavá, ústretová, má zmysel pre humor a bola najlepšia triedna na svete,“ opísala Tatiana z kvinty. Rovnaký názor má aj tretiačka Rebeka: „Je s ňou zábava a aj skvelo naučí. Aj keď pôsobí trochu prísno, je super.“ Najobľúbenejšou učiteľkou pre Michaelu, ktorá navštevuje tretí ročník je Ľubica Pavliaková: „Je milá, ústretová, chápavá a vie veľmi dobre naučiť. Je to najlepšia triedna.“

Obľúbený vyučujúci tretiačky Michaely je Miroslav Grexa. Ako povedala, je priateľský a vtipný. „Má zmysel pre humor, vie naučiť, je taký pohodový,“ doplnil Kiko zo sekundy. „Najlepšie mi vysvetlil matiku,“ súhlasila maturantka Martina. „Pani profesorka Eva Vančová, ona je taká zlatá, vie nás naučiť matematiku, to je plus,“ prezradil zas maturant Matej.

„Pán profesor Jaroslav Babic, lebo je folklórne založený človek a vie hrať na fujare. Vie tiež veľmi pekne naučiť,“ neváhal nám povedať svoj názor Dominik z kvarty. Daniela Švančarová je tou naj pre Alžbetu z oktávy: „Naučila ma toho veľmi veľa z angličtiny. Je férová, nemá dvojaký meter na študentov a všetci sú pre ňu rovnocenní.“ Ako doplnila maturantka Nikola, Švančarová chce, aby zmaturovali a veľa sa im venuje. Okrem toho im rozpráva zaujímavé príhody. Štvrtáčka Darina si zas obľúbila Dagmar Nemčokovú: „Stotožňujem sa s veľa jej názormi a dostala som od nej mnoho vedomostí.“

„Aby som zmaturovala v máji,“ zasmiala sa na našu otázku maturantka Zora. „Určite moja triedna Viera Kobzová. Za tie roky sme si už na seba zvykli, aj nám veľa pomohla, určite si to zaslúži,“ doplnila maturantka.

Titul najobľúbenejšieho učiteľa si v našej ankete vyslúžil Daniel Struhár, ktorý učí geografiu a matematiku. Z 21 oslovených študentov ho označilo sedem. Za ním skončil Miroslav Grexa so štyrmi hlasmi. Okrem toho odzneli mená Erika Pauliaková, Ľubica Pavliaková, Jaroslav Babic, Daniela Švančarová, Dagmar Nemčoková, Viera Kobzová, Jana Šteňová a Eva Vančová.

Daniel Struhár na svoje prvenstvo v ankete reagoval takto: „To je veľmi nebezpečná anketa, mohla by ma dostať dosť do problémov (smiech). Ľudia nemajú radi, keď niekoho majú radi, alebo pochvália,“ myslí si Struhár.

„No a je to preto, lebo akosi mám k tým žiakom o čosi bližšie, skôr sa mi zdôveria, posťažujú, či potešia. Som viac demokratickejší učiteľ, čo znamená ruch na hodine (sem-tam v niektorých triedach, u niektorých jedincov problém s utíšením sa),“ pokračoval Struhár. Ako však skromne s úsmevom dodal, sedem hlasov z 21 nie je veľa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM