Kristína Kožiaková Rôzne

Štvornohí tuláci mali predčasné Vianoce: Tieto slová sú pre nových krstných dosť zaväzujúce! FOTO

Tuláci mali svoj veľký deň, ich nový domov je pokrstený a otvorený. Pocty, mať svojich vlastných krstných rodičov sa dostalo aj niektorým tulákom.

Ilustračný obrázok k článku Štvornohí tuláci mali predčasné Vianoce: Tieto slová sú pre nových krstných dosť zaväzujúce! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

O tom, že útulok Tuláčik nafotil s prekrásnou miss Slovensko Lujzou Srakovou krásny kalendár sme vás už informovali. O tom, kto a čo sa bude diať na otvorení a na krste nového tuláčika sme písali tiež, a teraz sme sa boli pozrieť ako to celé dopadlo.

" Neskutočné, koľko ľudí prišlo a podporilo krst tuláčika," zdôverila sa nám s radosťou Janka Kokavcová z OZ Tuláčik. Podporiť tulákov ste mohli charitatívnym punčom, kúpou kalendára, ktorý nafotila Lujza Straková, kúpou tričiek aj tašiek v benefičnom obchodíku.

„Som vďačná všetkým, ktorí nás prišli pozrieť, tuláci majú zabezpečené krmivo, rôzne pamlsky aj piškótky do Vianoc“

Dvor útulku Tuláčik takmer praskal. Počas návštevy a krstu ste si mohli vziať psíka a ísť sa s ním poprechádzať. Toto sa páčilo hlavne tým najmladším.

Tulákov prišli pozrieť aj avizované dámy Lujza Straková aj Mirka Partlová. Ako sme sa ďalej dozvedeli od Janky Kokavcovej obe hlavné aktérky prišli na krst Tuláčika bez nároku na honorár.„Lujza sa občas zastaví a ide tuláčikov vyvenčiť a naši tuláci vystupujú aj v jej video – upútavke na miss World 2016,“ prezradila na Lujzu Janka.

Krstným otcom nového Tuláčika sa stal primátor mesta Tomáš Abel, no okrem krstu nových priestorov sa krstili aj nový členovia „svorky“ tulákov. 9 psíkov dostalo nových krstných rodičov.

„Keď sa niekto rozhodne stať sa krstným rodičom, je to už zodpovednosť. Venčenie, občas nejaká granulka prípadne príspevok na veterinárne ošetrenie,“ upresnila nám povinnosti nových krstných Janka.

V krstoch chcú v útulku tuláčik pokračovať aj naďalej. „Verím, že to pomôže zlepšiť podmienky našim psíkom v útulku,“ dodala na záver Janka.

Foto: Stanislav Spáč

Tuláci mali veľkú slávu: Krstil sa ich nový domov
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM