Katarína Oravská Samospráva

Tabuľky na breznianskych parkoviskách od výmyslu svete iritujú poslanca: Budeme musieť platiť nové?

Vyhradené parkovacie miesta pred bytovými domami sú označené tabuľkami s daným evidenčným číslom vozidla. Práve tie však majú nejednotnú formu. Podľa mestského poslanca Miroslava Fašanga to vyzerá ako centrum ľudovej tvorivosti.

Ilustračný obrázok k článku Tabuľky na breznianskych parkoviskách od výmyslu svete iritujú poslanca: Budeme musieť platiť nové?
Foto: Katarína Oravská

Brezniansky poslanec Miroslav Fašang upozornil na nejednotný tvar tabuliek s evidenčným číslom vozidiel na vyhradených parkovacích miestach pred bytovými domami.

„Pokiaľ mesto prenajíma parkovaciu plochu, nemôže predpísať, aby značky mali jednotný tvar, lebo to vyzerá ako centrum ľudovej tvorivosti – každá značka iná,“ interpeloval Fašang.

Mesto pritom takúto úpravu má vo všeobecne záväznom nariadení o vyhradenom parkovaní na území mesta. „Úpravu máme, len ju nerealizujeme, klasicky. Pravdepodobne sa neplní VZN v takom rozsahu, ako má. Spravíme opatrenia, aby sme tento problém riešili, už to malo byť,“ uviedol brezniansky primátor Tomáš Abel. V minulom období túto tému riešila dnes viceprimátorka Petra Dzurmanová. Cieľom návrhu VZN o parkovaní bolo podľa nej práve to, aby sa mesto skultúrnilo, čiže odstránili ešpézetky rôzneho druhu, materiálu či farby.

„Návrh bol, aby existujúce dodatkové tabule, ktoré sú pod tabuľou parkovisko boli využívané práve na ŠPZ-ky, aby tam boli napísané čísla ŠPZ-iek tých, ktorý majú prenajaté a zaplatené parkovacie plochy. Tento návrh ako to má vyzerať bol spracovaný s tým, že to malo vydávať mesto, ale údajne z finančných alebo neviem akých dôvodov sa k tomu mestský úrad nedostal,“ vysvetlila Dzurmanová.

Ako dodala, túto vec na meste aktuálne otvorili. „Pozrieme sa na to, tak dúfam, že sa to dá do poriadku a začne to dobre vyzerať, tak ako to má byť.“

Tabuľky na breznianskych parkoviskách od výmyslu svete iritujú poslanca
11
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM