Katarína Oravská Šport

Tále už zasnežujú: Na Balogu sa bude po novom lyžovať aj večer

Lyžiarska sezóna sa blíži. Zisťovali sme, či už naše okolité zimné strediská začali zasnežovať a kedy by sa mohli po ich svahoch spustiť prví milovníci zimných športov.

Ilustračný obrázok k článku Tále už zasnežujú: Na Balogu sa bude po novom lyžovať aj večer
Zdroj: TASR

Ski Tále už so zasnežovaním začali. „Predpokladaný začiatok sezóny je 19. decembra večerným lyžovaním,“ prezradila Zuzana Fúzová z obchodno-marketingového oddelenia Tále. Pre návštevníkov túto sezónu pripravili koncerty kapiel Kmeťoband, Metafora, ABBA & BONEY M Revival aj s party busom, večerné lyžovanie na Silvestra aj verejné preteky v lyžovaní spojené so sériou gastronomických podujatí.

Ako informovala Danka Vernárska lyžiarskeho strediska Polomka Bučník, na zasnežovanie ešte nemajú vhodné podmienky. „Prepokladané otvorenie lyžiarskej sezóny je 20. decembra, samozrejme, v závislosti od podmienok,“ doplnila Vernárska.

Podľa konateľa Ski Čierny Balog Ľudovíta Mikušku, začnú so zasnežovaním až keď priemerná teplota poklesne na mínus 8–7 stupňov. Vleky by chceli spustiť pred Vianocami, okolo 14.-15. decembra. V stredisku majú pripravené aj dve novinky. „Nové osvetlenie svahu pre nočné lyžovanie a profesionálny letecký trenažér, pre tých ktorí si chcú zalietať ako nadzvukoví piloti,“ povedal Mikuška.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM