Katarína Oravská Krimi

Tatiana (53) po rozvode? Okupuje rodinnú chatu, musí sa vysťahovať!

Tatiana z Brezna tvrdí, že nemá kde bývať, hoci po rozvode dostala od exmanžela vyše 9-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Tatiana (53) po rozvode? Okupuje rodinnú chatu, musí sa vysťahovať!
Zdroj: Webnoviny.sk

Trest štyri mesiace podmienečne za prečin neoprávneného zásahu do práva domu potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 53-ročnú Tatianu z Brezna. Žena tvrdí, že nemá kde bývať a okupuje rodinnú rekreačnú chatu, hoci po rozvode dostala od exmanžela vyše 9 500 eur. Podľa súdu mala dosť času nájsť si primerané náhradné ubytovanie a z chaty sa vysťahovať.

Podľa exmanžela je Tatiana neustále v alkoholickom opojení

Manželia sa rozviedli pred piatimi rokmi a súd rozhodol, že chata pri obci Jarabá bude patriť Tatianinmu mužovi. Ten bývalej žene, ktorá sa do chaty nasťahovala už predtým, zaplatil vyše 9 500 eur. Tá však doteraz obydlie neopustila a chová tam psy. Jej exmanžel na odvolacom konaní povedal, že podal trestné oznámenie, pretože Tatiana je stále pod vplyvom alkoholu a chatu ani na viaceré jeho výzvy neopustila. Znalci u nej zistili chorobnú závislosť na alkohole.

Tatiana sa nechce zbaviť závislosti, liečba by bola zbytočná

Okresný súd v Brezne vymeral Tatiane štyri mesiace odňatia slobody podmienečne s odkladom výkonu trestu na jeden rok. Zároveň jej uložil povinnosť z chaty sa vysťahovať. Žena sa voči verdiktu prvostupňového súdu odvolala s tvrdením, že je nevinná. Na krajskom súde ale nepochodila a rozhodnutie o vysťahovaní sa z chaty je právoplatné. Ak to žena neurobí najneskôr pred uplynutím skúšobnej lehoty, môže byť stíhaná za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia a ísť do väzenia naozaj. Prvostupňový súd jej neuložil ochranné protialkoholické liečenie, pretože ho neodporúčali znalci. Poukázali na to, že Tatiana nemá motiváciu zbaviť sa chorobnej závislosti na alkohole a liečba by preto nebola úspešná.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM