Rôzne

TENTO TÝŽDEŇ: Spoznáme osobnosti Brezna a majstrov na ľade

Tento týždeň bude pre mesto oslavný a športový. Už v piatok nás čakajú spomienkové oslavy oslobodenia mesta a významné podujatie v Aréne.

Ilustračný obrázok k článku TENTO TÝŽDEŇ: Spoznáme osobnosti Brezna a majstrov na ľade
Zdroj: Katarína Oravská

TAJOMNÝ SVET MÁRIE HANES môžete odhaliť v pondelok. Horehronské múzeum v Brezne uskutoční krásnu vernisáž regionálnej umelkyne a výtvarníčky. Kultúrne podujatie začína o 17:00 hod.

V stredu zaznie Komorný koncert – Koncert študentov a pedagógov, Fakulta muzických umení a Akadémia umení Banská Bystrica. Miesto a čas: 24. január o 18:00 h Synagóga Brezno, Štúrova ul.

Zvuk vokálov

Koncert slovenskej vokálnej skupiny. FRAGILE je slovenská vokálna skupina zložená z populárnych osobností, známych z rôznych televíznych seriálov, divadelných, muzikálových produkcií či TV šou.

Fragile tvoria: Braňo Kostka, Soňa Norisová, Jana Golis, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Slavo Košecký, Martin Madej a Jožo Hečko. Alternujúcimi členmi skupiny sú: Peter Lacho, Daniela Tomešová a Karolína Majerníková. Vstupné: 13 eur. Predpredaj vstupeniek v Turisticko-informačnej kancelárii. Miesto a čas: 24. január o 19:00 hod Brezno, Mestský dom kultúry.

Osobnosti mesta si prebrali ocenenia
32
Galéria
Foto: Katarína Oravská

Pietny akt kladenia vencov

Aj Brezno má svoje osobnosti, ktorým sa výnimočnými výsledkami a dlhodobou snahou darí pozitívne zviditeľňovať naše mesto doma i v zahraničí. Práve slávnostné mestské zastupiteľstvo je vhodnou príležitosťou pravidelne sa im za to poďakovať.

Po ukončení pietneho aktu sa bude konať slávnostné mestské zastupiteľstvo, na ktorom budú odovzdané ocenenia mesta Brezno za rok 2017. Miesto a čas: 26. január o 15:30 hod Brezno, námestie.

ICE CUP BREZNO

1. ročník krasokorčuliarskej súťaže zaradenej do série súťaží Slovenského pohára v krasokorčuľovaní. Miesto a čas: 27. januára a 28. januára od 07:00 hod, Aréna Brezno, Ladislava Novomeského.

Otvorené Majstrovstvá Banskobystrického kraja, 1. slovenská strelecká liga + Memoriál Štefana Švarca+ 4. a 5. kolo KSL Banská Bystrica. Miesto a čas: Základná škola s materskou školou MPČĽ 35, Brezno, 27. – 28. január.

Ferdinand

Od tvorcov RIO a DOBA ĽADOVÁ prichádza animovaný film pre celú rodinu! Ferdinand je veľký býk s veľkým srdcom. Je to roztomilé, no trochu nešikovné až groteskne pôsobiace stvorenie, ktoré ale neznalí ľudia považujú za nebezpečné a zúrivé monštrum.

Keď si jedného dňa Ferdinand neopatrne sadne na čmeliaka, ten ho štipne a Ferdinand sa splaší. Celú udalosť vidia vyhľadávači býkov do koridy a rozdivočený Ferdinand ich uchváti natoľko, že ho okamžite chytia a odvezú. Ferdinand je ale odhodlaný vrátiť sa k svojej rodine a pomocou svojich nových priateľov sa vydáva na dlhú cestu Španielskom.

Kino Mostár, 27. január o 16:00 hod Mestský dom kultúry, Švermova 7, Brezno.

Foto: archív

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM