Katarína Oravská Kultúra

The Elements: Veľa ľudí sleduje koncerty na námestí s prekríženými rukami

Breznianska rocková skupina účinkuje na hudobnej scéne už viac ako desaťročie. The Elements vydali zatiaľ tri albumy. Za sebou majú stovky koncertov doma aj v zahraničí. Dnes vystúpia na breznianskom námestí.

Ilustračný obrázok k článku The Elements: Veľa ľudí sleduje koncerty na námestí s prekríženými rukami
Zdroj: Dnes24.sk

Peter “Frodo“ Šulek, Radoslav “Rado“ Bútora, Dušan “Duško“ Veverka a Martin “Šulko“ Šulek. Chalani pochádzajú z rázovitých obcí Čierny Balog, Beňuš aj Pohronská Polhora. Nie sú len priatelia, sú rodina. Spojila ich pritom hudba. Chalani pôsobia na hudobnom poli od roku 2001. V roku 2005 vydali svoj prvý album s názvom Out Of The Dark. O tri roky neskôr uzrela svetlo sveta doska Fight For Freedom. Ich ostatný album sa volá The Time Is Up. Vyšiel minulý rok.

Nebavilo ich muzicírovať na harmonike a husliach

Za vznikom každej kapely je celý príbeh. Inak to nebolo ani v prípade The Elements. Všetko sa to začalo dvomi bratmi, ktorých nebavilo hrať na harmonike a husliach. Hlavne, keď hudba, ktorú počúvali bola rocková a hrali ju kapely. „Bolo to ako keď jete v reštaurácií dobré jedlo a poviete si: ´Skúsim to navariť doma´. Určite vám to na prvý pokus nevyjde, ale pokiaľ máte chuť aj kulinárstvo sa dá naučiť. Chuť variť v kapele priviedla aj ostatných členov a dodnes nás spája,“ priblížili nám svoju históriu breznianski mladí muzikanti.

Tešia sa z albumu aj koncertovania

Zaujímalo nás tiež, čo považujú chalani za svoj najväčší doterajší hudobný úspech. „Asi to, že sme spolu tak dlho, že nás stále baví hrať a že sme sa nenechali odradiť prácou na sebe, či konfrontáciou nastavenému zrkadlu, ktoré bolo v začiatkoch neúprosné,“ zhodli sa členovia The Elements. Z hmatateľných vecí sa tiež tešia z ostaného albumu. Radosť majú aj z koncertovania v zahraničí či z umiestnenia sa v rebríčku Top 10 albumov roka rádia FM.

Pre anonymné breznianske publikum sa hrá ťažšie

V rámci breznianskeho kultúrneho leta odohrajú koncert na námestí tento piatok práve The Elements. Spýtali sme sa ich preto, či je ťažie vystupovať pred domácimi divákmi. Podľa nich záleží veľmi od publika. „V miestnych kluboch, kde nás ľudia poznajú a prídu na náš koncert sa nám hrá výborne. Pre anonymné breznianske publikum sa hrá ťažšie. Veľa ľudí sleduje koncerty na námestí ´s prekríženými rukami´“, vysvetľujú chalani.

Nabité leto

Leto je čas populárnych festivalov. Nevynechávajú ich ani The Elements. „Cez leto sa venujeme festivalom, hráme skoro každý víkend. Na konci leta sa chystáme povenovať novým veciam, konkrétne jednému novému hudobnému projektu a taktiež rozmýšľame o novom klipe,“ uviedli členovia kapely svoje aktuálne plány.

Foto: The Elements

The Elements
1
Galéria
The Elements
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM