Kultúra Rôzne

Tipy na víkend: Hudobná sobota a čertovská filmová nedeľa

Záver pracovného týždňa a najmä sobota budú v Brezne hudobné. Pripravený je dychový orchester a predstavia sa aj mladí známi speváci z Horehronia.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Hudobná sobota a čertovská filmová nedeľa
Zdroj: TASR

Hudobný úvod do nového roka bude vďaka vystúpeniu Dychového orchestra Brezno. Čas a miesto: 12. január o 17:00 Brezno, Mestský dom kultúry.

JANO SVETLAN MAJERČÍK

…a jeho recitál. Pesničkárstvu sa umelec venuje už od 11 rokov a jeho tvorba sa uberá iným smerom, než na akú sú priaznivci folku zvyknutí.

Jeho piesne často spracovávajú ľudové motívy a ospevujú život ľudí kedysi spätých s prírodou. Znie v nich láska k rodnej hrudi, k vlasti a rodu. Čas a miesto: 12. január o 20:00 h Čajomila, Brezno.

Organový koncert: Jedinečné tóny kráľa hudobných nástrojov. Účinkujú: Martin Šálka, Andrea Kirschová a Martin Vetrák. Čas a miesto: 13. január o 16:30 Rímsko-katolícky kostol, Brezno.

KINO

COCO – Tvorcovia filmov Hľadá sa Dory a Toy Story vás pozývajú na veselý výlet na onen svet. Aj napriek zvláštnemu zákazu hudby vo svojej rodine sa malý Miguel túži stať uznávaným hudobníkom, akým bol jeho idol, tragicky zahynuvší gitarista Ernesto de la Cruz.

V snahe dokázať svoj talent sa Miguel za nevysvetliteľných okolností ocitá na mieste, ktoré ešte žiadny živý človek nenavštívil – v krásnom a pestrofarebnom svete zosnulých. Pre miestnych obyvateľov je jeho návšteva rovnako šokujúca. S pomocou miestneho podvodníčka Hectora sa Miguel vydáva na neobyčajnú cestu za tajomstvami svojej rodiny.

Kino Mostár, 13. január o 16:00 hod.

V Kine Mostár si môžete pozrieť Najtemnejšiu hodinu. Gary Oldman ako jedna z najväčších osobností 20. storočia. Winston Churchill na začiatku druhej svetovej vojny musí urobiť rozhodujúce rozhodnutie. Hrozba nemeckej invázie je bezprostredná a on ako predseda vlády Veľkej Británie musí v tejto temnej hodine v krátkej dobe zjednotiť národ a zmeniť priebeh svetových dejín. Kino Mostár, 13. január o 19:00 hod.

Čertovsky dobrá rozprávka

Hlavnými hrdinami rozprávky Čertoviny sú dvaja nešikovní čerti Popelák a Uhelák, ktorí sú vládcom pekiel poslaní za trest do sveta, aby do mesiaca priviedli každý jednu hriešnu dušu. Úlohu sa im však od začiatku nedarí splniť, a namiesto toho, aby ľudí zvádzali k hriechom, im neúmyselne pomáhajú.

V prestrojení za paholkov sa dostanú na statok a zdá sa, že konečne budú mať úspech. Vypočítavý sedliak totiž chce svoju dcéru Haničku vydať za nafúkaného statkára Kopyta. Čas: 14. január o 16:00 hod.

Bowlingový turnaj

Bowlingové centrum Barbot bude hostiť v nedeľu o 14:00 hod hráčov – jednotlivcov VII. kola.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM