Eliška Šándorová Rôzne

Tipy na víkend: Martin na koni pricvála do Valaskej v podobe muzikálu

Jarné prázdniny si môžu Stredoslováci užiť tento víkend na Ďumbierfeste, v breznianskej synagóge či na kultúrnych podujatiach. Ak ste s deťmi na Donovaloch, živo bude aj tam!

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Martin na koni pricvála do Valaskej v podobe muzikálu
Zdroj: TASR

15. ročník horského multižánrového festivalu Ďumbierfest pokračuje v Kine Mostár aj v piatok a v sobotu. Začiatok je o 17:00 hod.

Piatkový program: Iva Sikulová/Marek Sikula – Iceland ski expedition, RTVS/ Arrolla Film – Živá Rieka, Miro Peťo – extrémne na lyžiach, Peter Hámor – Koruna Himalájí – Dhaulagiri, NKP Bombura od 22:00 hod. Koncert kapely Balkansambel (balkánska smršť)

Sobotný program: Matúš Lašan – Film 30 Dní Hrdinom, Peter Katreniak – Via Mongolia, Juraj Ďurifuk Koreň – Expedícia Seven Virgin Summits – Divoká Antarktída, Slovenská premiéra filmu Mountain (AU), NKP Bombura od 22:00 hod. Koncert kapely CHA BUD (zmes urban DnB jazz reggae dub). Výstava fotografií Mikiho Dudáša v Kine Mostár počas celého festivalu.

V sobotu o 08.00 h sú aj slovenské krňačkové preteky. Miesto: Šumiac.

Mesto Brezno pozýva na večernú prehliadku Synagógy v Brezne, ktorá sa uskutoční v sobotu 24. februára 2018 od 18. – 20.00 hod. usporiadanej v rámci Svetového dňa sprievodcov. Vstup voľný.

Muzikál Sv. Martin

Kultúrny dom vo Valaskej predstaví v sobotu reprízu muzikálu Svätý Martin. Predstavenie je o 16:00 hod. Vstupné je dobrovoľné.

Ak chcete potešiť na záver jarných prázdnin deti, príďte s nimi na animovaný film Pračlovek v nedeľu o 16:00 hod do Kina Mostár. Hlavným hrdinom je neohrozený jaskynný muž Dug, ktorý sa so svojím najlepším štvornohým priateľom Čuňákom snaží uchrániť svoj domov a kmeň pred veľkou hrozbou.

Na ich územie totiž prichádzajú pokrokoví ľudia z doby bronzovej, v čele s lordom Bafoňom. Dugovi, a jeho priateľom zostáva posledná šanca – bojovať o svoje územie vo futbale s tímom Real Bronzio. Dokáže Dug presvedčiť a vytrénovať desať nemotorných praľudí, vyhrať zápas a získať späť svoje územie?

Aby zachránili manželstvo musia sa pristihnúť in flagranti. Bláznivá hra môže začať! O 19:00 hod premietajú film Večne tvoja neverná.

Ak ste na horách…

Zábavný deň pre rodiny na svahu na Donovaloch sa uskutoční v sobotu 24. februára. Pre dospelých bude program o 11:00 hod. pred Yeti Barom na Záhradišti. A to 6. Majstrovstvá Slovenska v sekaní sektov.

Jarné prázdniny na Chopku: Lyžiarov, bežkárov, turistov ale i gastroturistov určite poteší SKIBUS, ktorý jazdí denne z Brezna na sedlo Pohanské, Ski Mýto, Ski Tále a Chopok, či z Banskej Bystrice priamo na Chopok.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM