Rôzne

Tipy na víkend: Na Podbrezovský jarmok mieria aj betlehemci

Predposledný vianočný víkend sa ponesie v duchu jarmoku, folklórnych vystúpení i regionálnych remeselných výrobkov. V Brezne nebudú chýbať adventné podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Na Podbrezovský jarmok mieria aj betlehemci
Zdroj: TASR

Regionálne moderné Vianoce je názov podujatia, ktorý sa uskutoční v Polomke 15. decembra o 17:00 h v kultúrnom dome. Predstavia sa žiaci Talentária.

Podbrezovský jarmok

Obec Podbrezová vás pozýva na Podbrezovský jarmok, ktorý sa uskutoční dňa 16. decembra 2017 v Kultúrno – spoločenskom centre v Podbrezovej (sídlisko Kolkáreň).

Čakajú na vás pravé zabíjačkové špeciality, predaj a výstava ručných prác. Od 11:00 h vás zahreje Hriňovská kapela a roztancuje Folklórny súbor Šťastné detstvo. Tešiť sa môžete aj na betlehemcov.

Zabezpečená bude aj BEZPLATNÁ AUTOBUSOVÁ DOPRAVA: 10:15 h. Sídlisko Štiavnička (zastávka SAD), 10:20 h. Pod Kostolom (zastávka SAD), 10:25 h. Lopej (zastávka SAD pri zmrzline).

FOTO: Breznianske Hugánske trhy obnovené. Pozrite čo ponúkajú stánky
10
Galéria

Pokoj vám je tradičný vianočný program FS Mostár. Predpredaj vstupeniek v TIK Brezno, Vstupné: 8 eur. Čas a miesto predstavenia: 16. december 2017 o 16:00 h a 19:00 h, Mestský dom kultúry.

PETER LIPA & AMC TRIO

Koncert najvýznamnejšej osobnosti slovenského jazzu. Peter Lipa vytvoril osobitý vokálny prejav s dôrazom na text. Jeho hudba vychádza zo spojenia jazzu a blues. Využíva výhodu spevákov, ktorí okrem hudobného materiálu, teda tónov, harmónie a rytmu, môžu publikum osloviť aj textom.

Ako prvý spevák na Slovensku uplatňuje v jazzovej hudbe slovenčinu. Vychádza z rytmických možností textu a prenáša ich do hudobného prejavu. V jeho repertoári nájdeme tradicionály, štandardy z oblasti swingu a moderného jazzu. ČAS A MIESTO KONANIA: 16. december o 21:00 h Bombura klub, nám. gen. M.R. Štefánika.

Advent v Brezne

Tretia adventná nedeľa sa rozozvučí hlasmi Speváckeho zboru Brezno na námestí o 16:00 h.

2. ročník podujatia Deti na hokej sa uskutoční 17. decembra 2017 o 16:30h v Aréne.

Stará fara Heľpa pripravila 17. decembra od 15:00 h už 3. ročník predvianočných a vianočných zvykosloví v podaní FS Heľpan Od Lucii do Viliji.

DETI NA HOKEJ – 2. ročník podujatia pre deti vo veku od 5 do 10 rokov sa uskutoční 17. decembra o 16:30 h Aréna Brezno. Povinná výbava je prilba, teplé oblečenie. Vstup zdarma.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM