Kristína Kožiaková Rôzne

TOP 5: Nielen adrenalínových zážitkov z nášho okolia

V okolí Brezna sa dá cez leto zažiť mnoho. Ak ste srdcom dobrodruh, ponúkame vám prehľad jedinečných a zaujímavých zážitkov z nášho kraja.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5: Nielen adrenalínových zážitkov z nášho okolia
Zdroj: TASR

Nedávno sme priniesli pre aktívnych ľudí článok o vodných plochách, ktoré sa nachádzajú v lone prírody. Dnes budeme pokračovať v podobnom duchu a prinášame ďalšie zaujímavé aktivity v našom kraji, pri ktorých sa rozhodne nudiť nebudete a prinesú vám aj dávku adrenalínu.

Tarzania

TARZANIA je spleť lán a rôznych prekážok upevnených priamo na stromoch. Najbližšiu Tarzaniu nájdete na Táloch, v blízkosti Hotela Partizán, v areáli minigolfového ihriska. Tu zažijete kopec zábavy aj adrenalínu. Je ukrytá v lese avšak s dobrým prístupom. Postavená je z 23 prekážok vo výške približne 5 až 7 m nad zemou. Jej súčasťou je aj trasa pre najmenších lezenia chtivých Tarzančekov, takže si tu prídu na svoje aj rodinky s deťmi.

Splav Hrona

Splav Hrona na úseku Brezno – Sliač zabezpečuje aj rodinná firma Boat4u. Svoje služby poskytuje širokej vodáckej verejnosti od roku 1999. Vodácke výlety po Hrone s dopravou osôb, prípadným ubytovaním a stravovaním poskytujú rekreantom denne už od skorej jari po neskorú jeseň. Ide o komplexnú službu pre vodákov od materiálneho zabezpečenia (lode, pádla a príslušenstvo), cez dopravu lodí a osôb, až po bezpečné parkovanie.

Lodenica vznikla v obci Slovenská Ľupča už v roku 2002. Nadšenci z Bystrice ju prevzali v roku 2006 a odvtedy sa snažia o vylepšovanie poskytovaných služieb. Prinášajú plný servis pre záujemcov o splav Hrona počas mesiacov máj až september. Pre kolektívy i jednotlivcov organizujú jedno, dvoj a viacdenný splav rieky Hron, s kompletným technickým zabezpečením. Zabezpečujú dopravu lodí a technického vybavenia na miesto štartu i z cieľa s návratom do lodenice.

Disk – Golf Krpáčovo

Ako sa vraví, kto vie hádzať frisbee, vie hrať aj Disc Golf. Ihrisko na Krpáčove má 12 pevne inštalovaných discgolfových košov. Sú od seba vzdialené od 60 do 150 metrov.

Na ihrisku sa nachádza informačná tabuľa s mapkou ihriska. Okrem mapky a diskov je súčasťou výbavy skóre karta, do ktorej si hráči zapisujú počet bodov za každý kôš. Rôznorodý terén nachádzajúci sa v okolí letovej dráhy, poskytuje náročnejšie ale o to zábavnejšie prekážky pre hráčov. Na svoje si príde začiatočník aj profesionál. Veľkou výhodou Disc Golfu je, že hráč nepotrebuje žiadnu počiatočnú investíciu.

Jaskyňa mŕtvych netopierov

Medzi zaujímavé zážitky určite patrí aj návšteva Jaskyne mŕtvych netopierov. Je najstaršou a jedinou sprístupnenou vysokohorskou jaskyňou na Slovensku. Jej podzemné priestory ukrývajú okrem klasickej jaskynnej kvapľovej výzdoby i vzácne vulkanické horniny červenohnedej a zelenej farby, v ktorých sú obsiahnuté šošovky achátov. Ďalšou pozoruhodnosťou sú nálezy netopierích kostičiek, nachádzajúcich sa takmer všade. Podľa nich dostala jaskyňa aj pomenovanie. Ich vek sa odhaduje na 6000 rokov. V okrajových častiach jaskyne sa nachádzajú kostrové zvyšky kún, medveďov ba dokonca i kozy.

E – biky za hranice vašich možností

Spojte príjemné s užitočným a vycestujte za krásami Horehronia na elektrobicykloch. E – biky sú ideálne na to, ak chcete zažiť naozaj viac, ako vám vaše schopnosti dovolia. Elektromotor posunie hranice vašej kondície do nepoznaných rozmerov a vy sa môžete bez obáv vydať na náročnejšie, alebo dlhšie trasy. So sieťou nabíjacích staníc tu v okolí sa nemusíte báť, že vám dôjde šťava. O zapožičanie E-bikov sa stará OOCR Nízke Tatry Juh v Mýte pod Ďumbierom.

Môže vás zaujímať:

VIDEO zo srdca Slovenska: Zábery z nášho okolia, ktoré vznikali rok a stoja za to

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM