Kristína Kožiaková Rôzne

TOP dovolenkové destinácie Brezňanov. Čo boduje u ľudí podľa cestoviek v meste?

Stále rozmýšľate, kam vycestovať na dovolenku? My sme sa boli pýtať priamo v breznianskych cestovných agentúrach. Kam najradšej cestujú Brezňania?

Ilustračný obrázok k článku TOP dovolenkové destinácie Brezňanov. Čo boduje u ľudí podľa cestoviek v meste?
Zdroj: TASR

Leto je v plnom prúde a Brezňania si užívajú dovolenky. Ktoré destinácie sú dnes TOP vo výbere? Na názor sme sa opýtali breznianskych cestovných agentúr.

TOP destinácie

„Brezňania najviac cestujú do Bulharska, a to prevažne letecky, a tiež do Chorvátska. Tam najčastejšie využívajú autobusovú dopravu. V týchto dňoch sme začali viac predávať aj Grécko a Turecko,“ prezradila nám Ivana Štulajteová z cestovnej agentúry Aventurine. Podľa jej slov sa dovolenky v Egypte a Tunisku už takmer vôbec nepredávajú.

Niektorí Brezňania si však aj doprajú.„Dovo­leniek v menej navštevovaných a exotických destináciách sa nepredáva až tak veľa, ale za všetky spomeniem napríklad Izrael, Kapverdy, Dominikánska republika prípadne Jordánsko a Maledivy,“ spomenula.

Podľa jej slov Slováci toto leto vyhľadávajú okrem zahraničných aj domáce pobyty. „V cestovnej kancelárii nám povedali, že už majú niektoré z obľúbených slovenských dovolenkových rezortov vypredané. Patince, Štúrovo aj Strehová sú obsadené na celé leto,“ dodala.

Turecko na ústupe

V cestovnej agentúre Sunrise nám podali veľmi podobné informácie. „Od nás najčastejšie ľudia chodia do Chorvátska, Bulharska a Grécka. Turecko a Tunisko sa u nás nevyhľadáva vôbec,“ prezradila nám majiteľka Brňáková.

Podľa jej slov sa Turecku prispôsobili aj ceny, aby sa podporil predaj.„Výhodou je navyše aj odlet zo Sliača, ktorý je pre klientov z Brezna blízko, no ľudia ho nevyhľadávajú ani tak,“ dodala.

Radi vyberajú

„Asi tak, ako celé Slovensko, najviac cestujú od nás ľudia do Chorvátska a Bulharska, a to je už takmer vypredané. Ďalej by som spomenula Grécke ostrovy. Ľudia ich majú veľmi radi a nemôžem povedať, že by sa tam báli vycestovať. Hneď za tým idú ruka v ruke Taliansko so Španielskom,“ konkretizovala požiadavky klientov Danka Borošová z cestovnej agentúry Kono. Ako prezradila ďalej, zo Španielska je to hlavne Andalúzia a z Talianska Sardínia a Kalábria.

„Teraz sú už ľudia skôr zameraní na to, že chcú aj vidieť niečo pekné. Sardíniu napríklad ako krásny zelený ostrov. Už si radi vyberú pokiaľ majú za dovolenku zaplatiť,“ povedala.

Medzi destinácie, ktoré sa podľa jej slov, nepredávajú vôbec, prípadne sa obmedzil ich predaj, patrí rozhodne neslávne známe Tunisko a Egypt. „Predaj dovolenky v týchto destináciách sa dá spočítať na prstoch ruky,“ dodala.

Môže vás zaujímať:

Vodné radovánky priamo v lone prírody. 5 tipov, kam pri Brezne sa v lete oplatí vyraziť

Stačí nasadnúť na bicykel a šliapnuť do pedálov: Top 5 cyklotrás v okolí Brezna

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM