Katarína Oravská Futbal

Tréner Podbrezovej Benko: Keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať

V 21. kole Fortuna ligy sa železiari stretli s Dunajskou Stredou. Tá si svoje víťazstvo na domácej pôde v podobe jedného gólu vydrela.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Podbrezovej Benko: Keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať
Zdroj: TASR

Už vo štvrtej minúte hrozili hostia, po ľavej strane prenikal Nworah, jeho centrovanú loptu hlavičkoval nad bránu Vaščák. V prvej štvrťhodinke sa hralo prevažne medzi šestnástkami, ale s viacerými nepresnosťami na oboch strán. V 23. minúte mali šancu na kopačkách domáci, Štepanovský z ľavej strany prihral do pokutového územia k Szarkovi, ktorého však blokoval brankár Hanák.

Strely míňali bránu

Posledných 15 minút v prvom polčase prinieslo vzrušenie. V 32. minúte mohli ísť do vedenia hostia, po prihrávke Greška z ľavej strany Škutka nastrelil žrď. O minútu neskôr pohrozili domáci, po akcii v pokutovom území sa dostala lopta k Sesarovi, jeho strelu však zblokovali na roh. V 35. minúte Škutka peknou prihrávkou vysunul Nworaha, ktorý popri Kwinovi vystrelil na bránu, ale Polaček famóznym zákrokom chytil. Z následného rohového kopu hrozil Minčič, ale už bol v ofsajde.

Druhý polčas začala Dunajská Streda aktívne, a hneď s dvoma príležitosťami, najprv strela Pape Sarra minula tesne bránu, o minútu neskôr sa nepresadil Štepanovský. V 56. minúte opäť pohrozili opäť domáci, Ujlaky prihral z pravej strany do pokutového územia, z otočky sa snažil vystreliť Szarka, zblokovaná lopta sa dostala k Ljubicicovi, ale jeho tvrdá strela tesne minula Hanákovu bránu. Od 60. minúty sa hra upadla, ale viac z nej mala Dunajská Streda.

V 73. minúte po rohovom kope sa lopta dostala až k Brašeňovi, jeho strela však išla mimo. V 83. minúte zahrávali domáci až tri rohové kopy, a až z tretieho pokusu pohrozil hlavičkou Michalík. V 87. minúte mal šancu na kopačke Szarka, ale z otočky zo 16-metrov vyslal slabú strelu. O minútu neskôr udrela Dunajská Streda, po rohovom kope Brašeňa poslal hlavou loptu do siete Michalík – 1:0. Hostia sa snažili hneď vyrovnať, ale hlavičku Vaščáka Polaček zlikvidoval.

Výkon korunovali gólom

Tomislav Marič, tréner DAC-u: „Veľmi ťažko sme sa dostávali do zápasu, spravili sme veľa chýb, hrali sme veľmi nervózne. V niektorých situáciách nás podržal brankár Polaček. Druhý polčas bol iný, mužstvo ukázalo, že má silu. Mali sme tri šance, ale nepremenili sme ich. Ku koncu sme víťazstvo vydreli.“

Branislav Benko, tréner Podbrezovej: „Chcel by som zagratulovať domácim k víťazstvu, výkon korunovali gólom z 88. minúty. V prvom polčase sme mali dve čisté šance, nastrelili sme aj žrď. Keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať. Chcem pochváliť divácku kulisu a celé prostredie, aké panovalo v Dunajskej Strede.“

FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŽP Šport Podbrezová 1:0 (0:0)
Gól: 88. Michalík. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Štepanovský – Hovančík, Vaščák, Migaľa, 3211 divákov.
Zostavy a striedania:
DAC: Polaček – Turňa, Kwin, Michalík, Šnirc – Ljubicic – Ujlaky (70. Brašeň), Sesar (82. Ľupták), Krišto (46. Pape Sarr), Štepanovský – Szarka
Podbrezová: Hanák – Migaľa, Kupčík, Minčič, Greško – Hovančík – Nworah (68. Šlapák), Podio, Kochan, Vaščák – Škutka

Foto: ilustračné

FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŽP Šport Podbrezová
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM