Katarína Oravská Futbal

Tréner Podbrezovej Benko: V zápase s Trenčínom sme boli bez nároku na dobrý výsledok

Futbalisti AS Trenčín sa opäť vrátili na čelo fortunaligovej tabuľky. V nedeľňajšom dueli 25. kola zdolali na domácej pôde nováčika ŽP Šport Podbrezová presvedčivo 4:1 a pred druhou Žilinou majú dvojbodový náskok. Takto to komentuje tréner.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Podbrezovej Benko: V zápase s Trenčínom sme boli bez nároku na dobrý výsledok
Zdroj: TASR

Trenčania vstúpili do zápasu s cieľom vrátiť sa na čelo ligovej tabuľky, odkiaľ ich v piatok zosadila Žilina. V základnej zostave už aj s Petrom Kleščíkom začali zápas dobre a v 9. minúte sa dostali do vedenia. Akciu potiahol po ľavom krídle Holúbek, nacentroval do pokutového územia, kde sa lopta odrazila pred Rabiua, ktorý ju poslal za Penksov chrbát – 1:0.

Pokračovali v prevahe

Po štvrťhodine hry mal druhý gól na kopačke Bero, brankár Podbrezovej loptu iba reflexívne vyrazil na rohový kop. Postupom času sa do hry dostal aj hosťujúci kolektív. Náznaky šancí sa však zväčša končili pred šestnástkou. V 23. min po rohu Koolwijka obrana loptu s námahou odvrátila, z veľkej vzdialenosti sa do nej oprel Čögley, ale ani jeho, ani Jairove zakončenie neprinieslo úspech. Následne hra upadla do priemeru a väčšinou sa odvíjala v strede ihriska.

Domáci aj po zmene strán pokračovali v prevahe a v 61. min ju korunovali druhým presným zásahom. Mondek krátko po svojom príchode na ihrisko presnou prihrávkou vysunul Bera, ktorý nekompromisnou delovkou rozvlnil sieť. V prehustenej obrane Podbrezovej sa Trenčania presadzovali trochu ťažšie, ale jednu z ich príležitostí v 72. min premenil pohotový volejom v strede šestnástky osamotený Jairo a poistil trenčiansky náskok.

Hostia sa nesnažili iba brániť, ale občas sa pokúsili aj o útočný výpad, no obrana domácich pracovala spoľahlivo. Zaváhala iba v 77. min, keď sa Podbrezovej podarilo na trikrát zužitkovať sľubnú akciu a do odkrytej brány zakončil Škutka. Svoj jasný a zaslúžený triumf po ďalšom vynikajúcom výkone Trenčania potvrdili v 86. min, keď sa Van Kessel pohral s obranou súpera a skóroval do prázdnej brány.

Hlasy trénerov

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: „Zvíťazili sme úplne zaslúžene, pretože od začiatku do konca zápasu sme diktovali tempo hry. Mali sme priebeh hry v rukách, pričom sme si vytvorili aj dostatok dobrých šancí. Vynikajúco sme sa pripravili na súperov štýl hry a všetko sme zvládli k našej spokojnosti.“

Branislav Benko, tréner Podbrezovej: „Blahoželám domácim k víťazstvu na ich ceste za majstrovským titulom. V zápase sme sa chceli čo najdlhšie udržať bez inkasovaného gólu, ale súper nám ho strelil už z jeho prvej šance. V prvom polčase sme si ani nevypracovali žiadnu šancu, domáci nás technickou hrou dostali pod tlak. Našim zámerom bolo hrať na brejky, ale tri góly sme od súpera práve z jeho protiútokov dostali. V tomto zápase sme boli bez nároku na dobrý výsledok.“

AS Trenčín – ŽP Šport Podbrezová 4:1 (1:0)
Góly: 10. Ibrahim Rabiu, 61. Bero, 72. Jairo, 86. Van Kessel – 77. Škutka. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Ibrahim (Trenčín), 2678 divákov
Zostavy a striedania:
AS Trenčín: Šemrinec – Čögley (60. Mondek), Kleščík, Rundič, Madu (46. Skovajsa) – Bero, Koolwijk, Rabiu – Van Kessel, Jairo, Holúbek (34. Guba)
ŽP Šport Podbrezová: Penksa – Andrič, Kupčík, Minčič, Greško – Kochan (64. J. Pančík), Hovančík, Podio (85. M. Pančík) – Škutka, Vaščák, Nowrah (83. Gál-Andrezly)

AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová
12
Galéria
Zdroj: TASR
S Trenčínom bez nároku na dobrý výsledok
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM