Katarína Oravská Futbal

Tréner železiarov Frťala: Keď sme sa nadychovali a mohli vyrovnať, inkasovali sme druhý gól

Domáci zažili pri svojom odloženom vstupe do nového ročníka FL nepríjemný úvod. Prvý polčas s majstrom síce prehrali len o gól, no dosť sa natrápili a často im bolo v neustálom daždi horúco.

Ilustračný obrázok k článku Tréner železiarov Frťala: Keď sme sa nadychovali a mohli vyrovnať, inkasovali sme druhý gól
Zdroj: TASR

Domáci v podstate len z troch ucelenejších akcií natlačili loptu do šestnástky súpera, tam však veľmi rýchlo skončila ich snaha. Na kopačky si nalepili hlavne spočiatku veľa obáv, poskromne smelosti, a tak nečudo, že diváci máločomu zatlieskali. Trenčania si hrali to, čo potrebovali.

Iné mužstvo

Už v 3. min na ťažkom teréne nabrala strela Skovajsu čudný odskok a brankár Kuciak si ju vrazil do žrde. Onedlho však už musel loviť v sieti, v 9. min Bero so svojím typickým prehľadom si v pokutovom území úplne voľný zvolil presnú strelu k bližšej žrdi a Kuciak bol bezmocný. Domáci bojovali, aj keď loptu len málokedy mali vo svojej moci. Asi najviac aktívny bol Gál-Andrezly, v 34. min prvýkrát slabšou strelou trafil bránku a v 45. min už v šestnástke namieril ponad.

Po zmene strán vybehlo na premočený trávnik iné mužstvo ‚železiarov‘. Dokonca si vynútilo aj tlak, z ktorého pramenila dvojnásobná šanca Vajdu v 48. min, prvú mu zmaril Šemrinec, vzápätí druhú Rundič. V 57. min zo 16 metrov opäť skúšal niečo na Šemrinca vymyslieť Gál-Andrezly, no márne.

Trenčania odpovedali na tlak tým najlepším spôsobom, v 59. min ešte Kuciak po včasnom vybehnutí zlikvidoval nájazd Jaira, no vyrazenú loptu Van Kessel z diaľky usmernil do prázdnej bránky. O minútu neskôr mal gól na nohe Jairo, to by však už bol príliš tvrdý trest za snahu domácich, keby skóroval.

Rešpekt, nie strach

Zmierniť prehru sa ešte snažili Vajda i Almaský, Šemrinca však neprekvapili a ‚hladných‘ divákov nepotešili. Ku koncu nad breznianskym štadiónom zasvietilo aj slnko a Trenčania si ho primerane v spoľahlivej defenzíve aj užili. V 81. min nastrelil ešte Guba pravú žrď bránky Podbrezovej, šancu mal aj Čögley v 87. min, no na vcelku výstižnom stave sa už nič nezmenilo.

Zdenko Frťala, tréner Podbrezovej: „Pred zápasom som zdôrazňoval, že pred súperom treba mať rešpekt, no nie strach. Prehrali sme v prvom polčase možno 90 percent súbojov, v druhom to už bolo kvalitnejšie, vypracovali sme si aj nejaké príležitosti. My sme na rozdiel od súpera urobili fatálne chyby, za čo nás potrestal. Keď sme sa nadychovali a mohli vyrovnať, inkasovali sme druhý gól, a potom už to bola hra na riziko. Hlavne v druhom polčase sme majstra potrápili a tomu som rád.“

Martin Kuciak, brankár Podbrezovej: „Vystúpil som proti Matúšovi Berovi, vystrelil, lopta šla na stred tela, no v poslednom momente ju náš stopér tečoval a ja som nemal čas zareagovať. Rýchly gól udal priebeh prvému polčasu, zatiahli sme sa na vlastnú polovicu. V druhom polčase nás už bolo na ihrisku vidieť, no po hrubej individuálnej chybe sme si zápas definitívne prehrali. Latku kvality, ktorú sme stanovili v druhom polčase, nesmieme podliezť a musíme sa vyvarovať kolísavosti výkonov v polčasoch. Pomohol nám aj zvýšený hlas trénera v prestávke s dôrazom, aby sme sa nebáli, aby sme si navzájom pomáhali.“

ŽP Šport Podbrezová – AS Trenčín 0:2 (0:1)

Góly: 9. Bero, 59. Van Kessel. Rozhodca Očenáš, ŽK: Pimpara – Bero, 2125 divákov.
ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Andrič, Kupčík, Pimpara, Migaľa – Vajda – Žilák (64. J. Pančík), Kochan, Almaský – Gál-Andrezly (72. Mehanovič) – Melunovič (64. Sabler)
AS Trenčín: Šemrinec – Čögley, Ramon, Rundič, Skovajsa – Bero, Lobotka, Koolwijk, Jairo (84. Kleščík) – Rabiu (64. Guba) – Wesley (46. Van Kessel)

ŽP Šport Podbrezová - AS Trenčín
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM