Katarína Oravská Samospráva

Účasť voličov v komunálkach v našom obvode? Táto dedinka sa stala volebným rekordérom!

Komunálne voľby 2014 pritiahli v Brezne 45,31% z celkového počtu voličov, čo je menej ako je celoslovenský priemer. Pozreli sme sa na štatistiky v celom našom volebnom obvode a prinášame vám niekoľko zaujímavých zistení...

Ilustračný obrázok k článku Účasť voličov v komunálkach v našom obvode? Táto dedinka sa stala volebným rekordérom!
Zdroj: TASR

V prvom rade je potrebné uviesť dve čísla. 48,34% predstavuje celoslovenský priemer a 52,49% je priemerná účasť vo volebnom obvode Brezno.

Najvyššiu volebnú účasť v rámci celého nášho obvodu zaznamenali v obci Lom nad Rimavicou, kde k urnám prišlo až 82,81% (184 z 227) voličov. Práve táto dedinka sa tak stala volebným rekordérom v rámci celého nášho volebného obvodu. Príkladnú účasť dosiahli aj v obciah Bystrá (76,74%) či Sihla (74,09%).

Poďme teraz na opačný koniec našej pomyselnej tabuľky. Tu by sa umiestnili obce Hronec (37,33%) a Osrblie (43,40%). Má to však malú zápletku. V týchto obciach bol len jeden starostovský kandidát. Ak by sme ich z rebríčka vynechali, na úplne poslednom mieste by skončila obec Podbrezová (45,14%) a na chrbát jej dýcha práve Brezno (45,31%).

Zdroj: Štatistický úrad SR
Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM