Katarína Oravská Samospráva

Uhádnite: Ktorý uchádzač o post primátora Brezna je kráľ Facebooku?

Štyria kandidáti na primátora horehronskej metropoly, štyri Fanpage stránky sa nám však objaviť nepodarilo. Kto z nich je in a založil si fanúšikovskú stránku na Facebooku?

Ilustračný obrázok k článku Uhádnite: Ktorý uchádzač o post primátora Brezna je kráľ Facebooku?
Zdroj: Webnoviny.sk

Sociálne siete sú stále novodobý fenomén, ktorý zasiahol už kadekoho. Kým ešte pred pár rokmi o nich počul len málokto, dnes je už naopak výnimočné stretnúť niekoho, kto nemá konto na takom Facebooku. Práve ten zasiahol aj oblasť politiky a stal sa obľúbeným nástrojom komunikácie s voličmi. Pozreli sme sa, ako veľmi sa snažia, alebo aj nesnažia, komunikovať s verejnosťou prostredníctvom sociálnych sietí brezniansky kandidáti na post hlavy mesta.

Fanpage na Facebooku majú, podľa našich zistení, zatiaľ len dvaja kandidáti na breznianskeho primátora. Z nich má viac fanúšikov Tomáš Abel. Aktuálne 252 lajkov. Profil Jána Zajaka má 66 fanúšikov. Obaja sú na Facebooku aktívny a priebežne pridávajú príspevky. Na Abelovej fanúšikovskej stránke to žije od novembra 2013, na Zajakovej ešte len od konca júla tohto roka. Fanpage ďalších uchádzačov o primátorské kreslo, Jaroslava Demiana a Jozefa Tokára, sa nám do týchto chvíľ vypátrať nepodarilo.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM