Katarína Oravská Rôzne

Unikátna zubačka má za sebou prvé tohtoročné jazdy: Vlak bol plný dokonca aj počas hokeja!

Prvé dve tohtoročné jazdy má za sebou tisovský parný ozubnicový vlak. Previezli počas nich stovky ľudí. Vlak bol plný dokonca aj počas hokeja!

Ilustračný obrázok k článku Unikátna zubačka má za sebou prvé tohtoročné jazdy: Vlak bol plný dokonca aj počas hokeja!
Zdroj: TASR

Podľa slov Jána Spišiaka, predsedu občianskeho združenia Zubačka, ktoré vlak prevádzkuje, obe jazdy dopadli výborne a nevyskytli sa počas nich žiadne problémy.

„Túto prvú jazdu zubačky hodnotím veľmi pozitívne, pretože sme mali obidva vlaky, aj ráno o deviatej, aj napoludnie, plné. Počas týchto dvoch jázd sme previezli približne 300 ľudí,“ povedal Spišiak. Ako ďalej uviedol, takýto počet záujemcov o jazdu považuje za jednoznačný úspech aj vzhľadom na to, že bolo nepriaznivé počasie.

„Navyše, presne v čase druhej jazdy vlaku o 12.00 h Slovensko hralo hokejové stretnutie s Dánskom,“ podotkol.

V priebehu tohto roka bude zubačka premávať ešte počas šiestich dní. Celkový počet jázd však bude dvojnásobný, keďže v každom z plánovaných dní parný vlak vykoná dve jazdy do stanice Zbojská a naspäť do Tisovca. „Budúcu jazdu máme naplánovanú na sobotu 30. mája a hneď nasledujúci deň, 31. mája, ideme na osobitnú jazdu do Hnúšte,“ zakončil Spišiak.

V Hnúšti zubačka obohatí program počas osláv Dní mesta. „Využili sme dobré vzťahy a ochotu členov OZ Zubačka, aby sme túto turistickú atrakciu prilákali aj do Hnúšte za dostupných podmienok pre našich občanov. Historickým vláčikom v dobových vozňoch prevezieme približne 300 detí a rodičov,“ informoval viceprimátor mesta Roman Lebeda, ktorý spolu so združením Zubačka akciu pripravuje.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM