Kristína Kožiaková Kultúra

V auguste majú Brezňania o zábavu postarané. TOP 7 akcií druhej polovice prázdnin

Letné prázdniny sa lámu do druhej polovice, no nuda v našom meste rozhodne nehrozí. Prinášame vám veľký prehľad augustových akcií!

Ilustračný obrázok k článku V auguste majú Brezňania o zábavu postarané. TOP 7 akcií druhej polovice prázdnin
Zdroj: TASR

ROZPRÁVKA V MÚZEU

6.7. – 26.8.2016, Brezno, Horehronské múzeum

Horehronské múzeum v Brezne pripravilo pre svojich návštevníkov v prázdninovom čase výstavu Múzeum v rozprávke – Rozprávka v múzeu. Čaká na Vás viac ako desiatka príbehov – Kráľ času, Slncový koň, Tri práčky, Prorok Rak, Smelý zajko – z pera Pavla Dobšinského, bratov Grimmovcov, M. Jančovej, J.C. Hronského a iných spisovateľov. Okrem toho môžu návštevníci – menší a aj tí skôr narodení, v tomto „rozprávkovom“ prostredí pobudnúť pri prelistovaní alebo čítaní ďalších dobrodružstiev, obdivovať ilustrácie známych, či menej známych príbehov, alebo naučiť sa zopár riekaniek.

VÄRTTINÄ

11.8. 2016 o 19:30, Brezno Bombura klub

Popredné predstaviteľky svetovej scény world music sa predstavia v breznianskom klube Bombura. Na púdium sa s nimi spoločne postavia Margety a spojenie kultúr sa môže začať.

ČUČORIEDKOVÝ DEŇ

11.8.2016 o 10:00 Telgárt

Piaty ročník súťaže o najlepšiu dobrotu z čučoriedok sa uskutoční pred kultúrnym domom v Telgárte. Počas podujatia na vás okrem samotnej súťaže čaká ľudová kapela, sprievodný program a hlavne veľa sladkého. Do konca júla sa môžete stále prihlásiť.

HRDZA

12.8.2016 o 19:00, Amfiteáter Braväcovo

Korene slovenského folklóru pretvorené do moderného šatu, ktorý sa mimo Slovenska nazýva aj ako folk, worldbeat, ethnic fusion, world fusion alebo veľmi všeobecne, world music. Slušné vokály a pôsobivé melódie evokujúce odozvu u akéhokoľvek publika.

JARMO

13.8.2016 o11:15 Námestie obec Sihla

16. ročník tradičných pretekov volských záprahov spojený s kultúrnym programom, vystúpeniami speváckych skupín a inštrumentalistov. Nebudú chýbať vystúpenie Sendreiovcov ani furmanská zábava so skupinou Senzus.

ŠUMENIE NA ŠUMIACI

19. – 20. 8. 2016, Šumiac

Multižánrový festival Šumenie na Šumiaci sa uskutočuje od roku 2010. Šumenie je o rôznych podobách umenia, ktoré sa v jeden augustový víkend spoločne vytvárajú v malebnej nízkotatranskej dedinke pod Kráľovou Hoľou.

HASIČSKÁ SÚŤAŽ

27.8.2016 o 13:00, Filipovo, ihrisko

DHZ Gašparovo pripravuje 15.ročník súťaže hasičských družstiev a 4. kolo Horehronskej hasičskej ligy (HHL). Konať sa bude na futbalovom ihrisku Slovan Beňuš vo Filipove.

Môže vás zaujímať:

BREZNIANSKE KULTÚRNE LETO

Foto: ilustračné

Zdroj: TIK
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM