Eliška Šándorová Rôzne

V Brezne to bude žiť adventom, predvianočnou atmosférou i primátorským čajom

December patrí, čo sa týka sviatkov, k najkrajšiemu mesiacu roka. Mestá a obce žijú predvianočnou atmosférou. Čo má pripravené mesto Brezno?

Ilustračný obrázok k článku V Brezne to bude žiť adventom, predvianočnou atmosférou i primátorským čajom
Zdroj: Dnes24.sk

Jarmok, adventy aj Silvester na námestí. V posledný novembrový deň tradične odštartoval Ondrejský jarmok, ktorý potrvá do 2. decembra. Ide už o 529. ročník.

Počas sobotného dopoludnia sa návštevníci na severnej strane námestia môžu tešiť na program s ľudovou hudbou a zabíjačkou, ktorú pripraví Salaš Zbojská.

Snow Film Fest Šumiac – Medzinárodný festival horských filmov sa uskutoční 2. decembra o 17:00 h v Pohostinstve pod Úbočou.

Mikulášska nádielka i trh

Horský hotel Polianka v obľúbenom rekreačnom stredisku Krpáčovo vás srdečne pozýva na Farmársky trh, ktorý sa uskutoční v sobotu 2. decembra 2017 v stredisku Krpáčovo. V ponuke Farmárskeho trhu nebude chýbať: kvalitné mäso a poctivé mäsové výrobky, med a mak, ľudová hudba, zabíjačkové špeciality a súťaže.

Ak sa chcete s deťmi povoziť zasneženou krajinou, Čiernohronská železnica vás aj tento rok pozýva už túto sobotu od 10.00 hod. prežiť mikulášsky deň s nostalgickým vláčikom.

Pestrý advent

Breznianske námestie neutíchne ani počas adventu, kedy sa počas adventných nedieľ 3., 10. a 17. decembra predstavia DFS Šťastné detstvo, Dychový orchester mesta Brezno a Spevácky zbor mesta Brezna.

Tešiť sa môžete na zapaľovanie sviečok na adventnom venci aj neodmysliteľný primátorský čaj.

Malé detičky vo Valaskej určite poteší rozsvietenie vianočného stromčeka 5. decembra o 16:30 h v kultúrnom dome. Pripravený je aj pestrý program.

V OBRAZOCH: Vianočné trhy v Brezne 2016
36
Galéria

V centre mesta nebude chýbať ani slávnostné rozsvietenie vianočného stromčeka, ktoré spolu s deťmi v stredu 6. decembra po divadelnom predstavení rozžiari Mikuláš.

V ten istý deň si príďte pozrieť Ľudový Betlehem, prezentáciu veľkorozmerného dreveného betlehemu.

Vianočné trhy

Tak ako po iné roky, s priateľmi si môžete tieto krásne predvianočné chvíle vychutnať na trhoch. Od 18. do 22. decembra budú sviatočnú atmosféru na námestí sprítomňovať Vianočné trhy, ktorých otvorenie bude spojené s kultúrnym programom.

Ak nemáte program na posledný deň v roku, príďte do mesta! Na Silvestra sa návštevníkom predstaví hudobná skupina ABBA Revival a rok v metropole Horehronia uzavrie tradičný polnočný ohňostroj.

Zábava pre deti

Obecný úrad v Pohorelej, ZŠ a MŠ Pohorelá, DFS Mladosť a ďalší vás pozývajú na Privítanie Mikuláša spojené so slávnostným rozsvietením vianočného stromčeka na námestí v Pohorelej v piatok 8. decembra 2017 o 15.00 hod. Pripravený bude i mikulášsky punč a kapustnica.

Tento rok Obecný Mikuláš so svojimi pomocníkmi príde na Štiavničku, kde všetkým deťom z Podbrezovej dňa 8. decembra 2017 o 18.00 hod. pred budovou Alhambra na Štiavničke odovzdá malé prekvapenie. Tešiť sa môžete na Divadlo Tamariki a ich Škriatkovsky dobré Vianoce.

Deň dobrej predvianočnej aj chutnej nálady na Vás čaká dňa 9. decembra 2017 na Zbojníckom dvore Salaša Zbojská.

V poradí už 9. ročník nadregionálneho festivalu zabíjačkových špecialít bude spojený so sprievodnými vystúpeniami hudobníkov.

Účinkujúci: Drišľak, Bartošovci, Kučeravý javor. Moderuje: Jožo Pročko.

Občianske združenie VYDRA pozýva všetky deti a ich rodičov na Mikulášske popoludnie,ktoré sa uskutoční dňa 9. decembra 2017 od 14.00 hod. v Kultúrnom dome v Čiernom Balogu.

Kúpele Brusno srdečne pozývajú všetky deti na Mikulášsku zábavu s príjemnou vianočnou atmosférou a s občerstvením pre deti, ktoré sa uskutoční dňa 9. decembra 2017 o 16.00 hod. v Nočnom bare Liečebného domu Poľana.

Mesto Brezno a aktívni dobrovoľníci, obyvatelia z Mazorníkova vás pozývajú na Príchod svätého Mikuláša, ktorý sa uskutoční dňa 10. decembra 2017 o 14.00 hod. na Ul. 9. mája – Multifunkčné ihrisko. Pre milé deti sú pripravené sladkosti a ďalšie prekvapenia.

Podbrezovský jarmok

Obec Podbrezová vás pozýva na Podbrezovský jarmok, ktorý sa uskutoční dňa 16. decembra 2017 v Kultúrno – spoločenskom centre v Podbrezovej (sídlisko Kolkáreň).

Pokoj vám je tradičný vianočný program FS Mostár. Predpredaj vstupeniek v TIK Brezno, Vstupné: 8 eur. Čas a miesto predstavenia: 16. december 2017 o 16:00 h a 19:00 h, Mestský dom kultúry.

2. ročník podujatia Deti na hokej sa uskutoční 17. decembra 2017 o 16:30h v Aréne.

Regionálne Vianoce

Ak chcete zažiť tradičné Vianoce s príchuťou našich slovenských regiónov ste na správnom mieste. Talentárium pre vás pripravilo nevšedný hudobný, tanečný, výtvarný a herecký zážitok.

Nudiť sa určite nebudete, lebo kombinácia ľudového a moderného rozozvučí každé srdce dňa 20. decembra 2017 o 17.00 hod. v Hoteli Ďumbier.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM