Marcel Páleš Samospráva

V Čiernom Balogu dnes bez podozrení: Volí sa v pokojnej atmosfére

Nízka voličská účasť a pokojný priebeh druhého kola volieb na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sú dnes charakteristické okrem iných aj pre obec Čierny Balog v okrese Brezno.

Ilustračný obrázok k článku V Čiernom Balogu dnes bez podozrení: Volí sa v pokojnej atmosfére
Zdroj: TASR

Ako povedala predsedníčka okrskovej volebnej komisie číslo tri Dana Muránska, na rozdiel od prvého kola dnes nezaznamenali žiadne podozrenia na kupovanie voličských hlasov.

V Čiernom Balogu dnes vládla pokojná atmosféra. Obyvatelia sa venovali predovšetkým prácam pri svojich rodinných domoch. Priaznivé počasie využívali na rúbanie dreva alebo údržbu áut. „Priebeh volieb je pokojný, nemôžeme sa na nič sťažovať. Voličov je pomenej, ale do večera sa to možno ešte zmení. Na rozdiel od prvého kola sme nezaznamenali žiadne podnety týkajúce sa porušenia volebných zákonov,“ povedala Muránska.

Volebnú komisiu v treťom okrsku v Čiernom Balogu tvorí čisto ženský kolektív. „Nemali sme problémy ani pri druhom kole, z členov volebnej komisie sa nám nikto neospravedlnil. Myslím, že si celkom dobre rozumieme, máme tu členky, ktoré sú v komisii po prvýkrát a patrične sme sa aj pripravili. Každá niečo napiekla a tak si trochu spríjemňujeme atmosféru,“ dodala predsedníčka volebnej komisie v Čiernom Balogu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM