Aktualizované Správy

V okrese Brezno sa môžu tvoriť snehové jazyky, platí výstraha 2. stupňa pred mrazmi

Na severe Slovenska bude až do soboty (24.2.) pretrvávať riziko tvorby snehových jazykov. Výstrahy neminuli ani brezniansky okres.

Ilustračný obrázok k článku V okrese Brezno sa môžu tvoriť snehové jazyky, platí výstraha 2. stupňa pred mrazmi
Zdroj: TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred silnými mrazmi a vytváraním snehových závejov na území Slovenska v najbližších dňoch. O výstrahách informuje SHMÚ na svojej internetovej stránke.

V piatok by si najmä vodiči mali dať pozor na vytváranie snehových jazykov a závejov a to najmä v severných okresoch Slovenska na území Banskobystrického, Košického, Prešovského a Žilinského kraja.

V sobotu (24.2.) pribudnú na území Banskobystrického, Košického, Prešovského a Žilinského kraja k snehovým jazykom aj nízke teploty, ktoré môžu klesnúť až na 18 stupňov Celzia pod nulou.

Snehové jazyky a záveje s výstrahou 1. stupňa pre náš okres platia do 24. februára 20:00. V okrese Brezno sa ojedinele očakáva tvorba snehových jazykov, najmä cez deň. Tvorba snehových jazykov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity.

2. stupeň výstrahy pred nízkymi teplotami platí na nedeľu 25. februára od 00:00 do 08:00. V okrese Brezno sa ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –20 až –22 °C.

Silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM