Katarína Oravská Iné športy

V Osrblí počas víkendu ďalší sviatok: IBU Cup so známymi tvárami

Národné biatlonové centrum v Osrblí sa nezastavilo ani po Svetovej zimnej univerziáde. Už počas tohto víkendu organizuje ďalšie významné podujatie.

Ilustračný obrázok k článku V Osrblí počas víkendu ďalší sviatok: IBU Cup so známymi tvárami
Zdroj: TASR

Väčšina účastníkov sa presunula z majstrovstiev Európy v estónskom Otepää a keďže sa do výberov štartujúcich v SP nezmestila, využila ponuku Osrblia. Na štartovnej listine sa objavila aj Nórka Solemdalovú, dvojnásobná majsterka sveta spred dvoch rokov, no aj niektorí medailisti zo Svetovej zimnej univerziády, ktorí na Horehroní zostali a celý týždeň v Osrblí trénovali, napríklad Ukrajinci s Vitalijom Kylčickým a Dmytrom Rusinovom.

Aj v slovenských šesťčlenných výberoch figurujú vysokoškoláci zo SZU Michal Šima, Michal Kubaliak, Henrich Lonský, René Bevelaqua, Juraj Valenta, doplnil ich len Rudolf Michalovský. Vo výbere žien sa ocitli známe zo seriálu SP Terézia Poliaková a Natália Prekopová, ktoré doplnili Lucia Šimová, Alžbeta Majdišová, Andrea Hôrčiková a Petra Chudíková.

V sobotu je na programe šprint žien (10.00) a mužov (13.00), v nedeľu IBU Cup vyvrcholí stíhacími pretekmi (10.00 a 12.00).

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM