Kristína Kožiaková Rôzne

Veľkolepé oslavy v breznianskej škole. Žiaci s pomocou učiteľov vymysleli vlastný muzikál!

Výročia sa oslavujú na mnohých školách. V Brezna však štvrťstoročnicu základky poňali vskutku originálne. Nechýbali športové či kultúrne akcie a vyvrcholením bude jedinečný muzikál!

Ilustračný obrázok k článku Veľkolepé oslavy v breznianskej škole. Žiaci s pomocou učiteľov vymysleli vlastný muzikál!
Foto: Katarína Oravská

Základnou školou s Materskou školou MPČĽ prešlo počas 25 rokov množstvo detí. Momentálne post riaditeľa zastáva Peter Macko a práve s ním sme sa rozprávali o blížiacich sa oslavách výročia.

Tretí riaditeľ

„Naša škola oslavuje v tomto školskom roku 25.výročie založenia. Počas tohto obdobia prešla mnohými zmenami. Vo vedení školy sa vystriedalo niekoľko riaditeľov: Miloslav Brodský, Anna Kubínová a jej následníkom som sa v roku 2015 stal ja,“ prezradil na úvod Macko.

„Počas môjho krátkeho obdobia vo funkcii školy sa snažím školu zveľaďovať, modernizovať a vytvárať pre žiakov čo najoptimálnejšie podmienky,“ rozpráva riaditeľ ďalej a dodáva, že najviac je hrdý na to, že sa podarilo vybaviť triedy a odborné učebne interaktívnymi tabuľami, zveľadiť interiér tried a školy, a pokračovať v naštartovanom smere v rozšírenej výučbe cudzích jazykov, informačných technológií a športu.

Vlastný muzikál

„Pri príležitosti výročia sme zorganizovali množstvo športových, kultúrnych i výtvarných podujatí a vyvrcholením osláv bude slávnostná akadémia v Mestskom dome kultúry v Brezne, ktorá sa uskutoční 3. júna 2016 o 16:00“ konkretizuje.

„Na akadémii sa predstavia naši žiaci v muzikáli „Alica v zázračnej škole“, ktorý sami za pomoci pedagógov vymysleli a zrežírovali,“ pokračoval v rozprávaní riaditeľ.

Môže vás zaujímať:

Breznianska škola slávi 40 rokov s oneskorením. Žiakov čaká netradičný týždeň

Krásny úspech breznianskej školy. Dostala ocenenie za inšpiratívnosť

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM