Kristína Kožiaková Kultúra

Veľký júlový PREHĽAD: Top 10 letných akcií v Brezne a okolí

Letné prázdniny sa začali a určite už hľadáte program, ktorý zabaví nielen vaše ratolesti. Prinášame vám 10 tipov z redakcie, ktoré sa v Brezne a jej blízkosti oplatí zažiť v júli!

Ilustračný obrázok k článku Veľký júlový PREHĽAD: Top 10 letných akcií v Brezne a okolí
Zdroj: TASR

Breznianske kultúrne leto

Júl 2016, Brezno

Leto nabité kultúrnymi zážitkami čaká nielen všetkých Brezňanov. Čakajú nás dva mesiace nabité akciami od výmyslu sveta. Koncerty, predstavenia aj divadielka pre najmenších či joga v mestskom parku. Nasadnite do kultúrneho vlaku v Brezne.

LÁŽO – PLÁŽO

2.7. – 16. 7. – 30. 7. 2016 o 8:00, Hotel polianka, Krpáčovo

Hotel Polianka na Krpáčove pripravil ďalší letný LÁŽO-PLÁŽO CUP 2016 pozostávajúci z 5-tich samostatných turnajov v dvojtýždňových intervaloch. Prvý sa začína v sobotu 2. júla. Turnaj sa hrá podľa platných pravidiel plážového volejbalu. Hrá sa v každom počasí, s výnimkou extrémnych horúčav alebo prietrže mračien. Ešte stále máte možnosť prihlásiť sa.

Nočná súťaž hasičov

2.7.2016 o 14:00 Polomka, futbalové ihrisko

Čoskoro sa v známej horehronskej obci dočkáme nevšednej akcie hasičov. Sily si zmerajú malí aj veľkí. Na Horehroní bude poriadne horúco.

SKY DUATLON a VERTIKAL KILOMETER

2.7.2016. od 9:00 Šumiac, Kráľova hoľa

Na Kráľovej holi sa v sobotu uskutočnia až dva zaujímavé preteky. Ste radšej za kombináciu bicykel a beh, alebo si radšej len zabehnete? Na Šumiaci v sobotu si môžete vybrať. Vertikal Kilometer Kráľova hoľa sú otvorené jednodňové preteky pre jednotlivcov podľa určených kategórií. Preteky sa uskutočňujú podľa pravidiel Slovak Skyrunning Association. Víťazom sa stáva pretekár s dosiahnutým najnižším časom.

Trať zo Šumiaca na Kráľovu hoľu po modrej turistickej značke dĺžkou 4,8 km a prevýšením 1006 m svojimi parametrami ideálne spĺňa kritéria.

Sky duatlon sa uskutoční už po tretíkrát. Prvý úsek sa absolvuje cca 3,5 km behom a potom sa pokračuje v dĺžke cca 6,5 km na bicykli nad lesom s krásnym výhľadom.

Interaktívne dni pre deti

4. – 8. 7. 2016 Brezno, Nám. M.R.Štefánika

Naše mesto privíta leto ako sa patrí! Zažijeme hneď niekoľko dní plných pohybu, pouličného umenia či tradícií. Interaktívne dni pre deti sú podujatím pre deti, ale najmä s deťmi. Preto interaktívne, lebo sa budú aktívne zapájať do športových a tvorivých aktivít, nebudú len pasívne sledovať dianie, ale sa priamo zapájať aj na javisku.

VÝROČIE LETECKÉHO NEŠŤASTIA

8.7.2016 Lom nad Rimavicou – Poľanské

Ako každoročne, aj teraz si miestni pripomenú smutnú udalosť ktorá zasiahla obec Lom nad Rimavicou v okrese Brezno. Pri havárii vojenského dopravného lietadla D-47 tu zahynulo 21 dôstojníkov bývalej Československej ľudovej armády. Spomienka prebehne 8. júla o 16:30 v časti obce Poľanská, kde sa lietadlo zrútilo.

Deň Stromu

9.7. 2016 Vydrovská dolina, Čierny Balog

Už po 15. krát sa vo Vydrovskej doline uskutoční mimoriadne obľúbená akcia. V programe Dňa stromu vystúpia Cigánski Diabli aj Zuzana Smatanová. Krásne prostredie, kreatívne zastávky a parádny program v amfiteátri. Akcia Deň stromu sa pravidelne teší veľkej obľube a tak si ju nenechajte ujsť ani tento rok.

FOLKLÓRNY FESTIVAL NA BIELYCH HANDĽOCH

15.7.2016 , Braväcovo, amfiteáter

Bielohandelské združenie Bukovinka všetkých srdečne pozýva na tradičný folklórny festival na Bielych Handľoch. 15. ročník folklórneho festivalu vás zaujme atraktívnym programom a množstvom sprievodných podujatí. Zakúste kúsok tradície a folklóru na Braväcove.

KOLLÁROVCI

23.7.2016 18:00 Heľpa, amfiteáter

Harmónia spojenia ľudovej hudby a moderných prvkov vie byť jedinečná. Pätica sympatických muzikantov o tom presviedča ľudí so svojím novým albumom Môj život je muzika.

HOREHRONSKÝ GURMÁNFEST

29.-30.7.2016 Mýto pod Ďumbierom, Ski centrum

Oslavu gastronómie v sprievode bohatého doplnkového programu pre všetky vekové kategórie. . O zábavu sa postarajú folklórne súbory a kapely ako Hex, Oblastné skutočnosti, tanečno-umelecké zoskupenie profesionálnych tanečníkov CreDanca a mnohé ďalšie. Variť nebude nikto iný, ako šéfkuchári najlepších hotelov a reštaurácií na Horehroní! V čase podujatia bude premávať medzi ubytovacími zariadeniami bezplatná kyvadlová doprava.

Môže vás zaujímať:

FOTO: Breznianska nemocnica ožila farbami. Detské oddelenie ako rozprávková krajina

Deň stromu sa nezadržateľne blíži. Do Vydrova mieri vzácna medzinárodná návšteva

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM