Katarína Oravská Iné športy

Veterán Gašperík z breznianskeho klubu prekonal platný slovenský rekord: Oštep hodil poriadne ďaleko!

V atletike odštartovala aj sezóna veteránov. Náš Gašperík v kategórii mužov nad 55 rokov dosiahol perfektný výkon v hode oštepom, keď prekonal aj platný slovenský rekord. Darilo sa aj našim školákom.

Ilustračný obrázok k článku Veterán Gašperík z breznianskeho klubu prekonal platný slovenský rekord: Oštep hodil poriadne ďaleko!
Zdroj: TASR

V Banskej Bystrici sa uskutočnilo Krajské kolo SAŠŠ ZŠ v atletike. Štartovali víťazné družstvá škôl z BB kraja , ktoré si vybojovali v okresných kolách. Navyše štartovali víťazní jednotlivci, ak neboli členovia postupujúcich škôl. Ako informoval prezident atletického klubu AK Mostáreň MŠK Brezno Milutín Černák. Okres Brezno reprezentovali družstvá chlapcov aj dievčat ZŠ a MŠ Pionierske 2 Brezno, kde chlapci obsadili 2.miesto a dievčatá 3.miesto.

Medailové umiestnenia pretekárov zo škôl okresu Brezno:

  • 1. miesto Tomková Dáša ZŠ a MŠ Nemecká – 60m 8,30 s, 300m 44,06 s
  • 2. miesto Škultéty Jozef ZŠ a MŠ P2 Brezno – výška 190 cm
  • 2. miesto Slepička Jozef ZŠ a MŠ K.Rapoša Brezno – 60m 7,66 s
  • 2. miesto Mikloško Tomáš ZŠ Polomka – guľa 11,75 m
  • 2. miesto štafeta dievčat ZŠ a MŠ P2 Brezno – 34,64 s
  • 3. miesto Libičová Timea ZŠ Beňuš – diaľka 460 cm

„Sezónu veteránov na dráhe otvorili seniori na jarnom mítingu v Nitre, kde pretekár AK Mostáreň MŠK Brezno Pavel Gašperík v hode oštepom v kategórii mužov nad 55 rokov dosiahol výkon 43,06 m, čo je lepší výkon, ako platný rekord SR v tejto vekovej kategórii,“ povedal Černák.

Peter Aneštík v kategórii 44 ročných obsadil 2.miesto v skoku do výšky výkonom 150 cm, v skoku do diaľky tretí za výkon 518 cm.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM