Jakub Forgács Rôzne Správy

VIDEO: 2 roky práce mladého Horehronca. Úchvatné časozberné zábery Nízkych Tatier

Stredné Slovensko sa môže pochváliť mnohými prírodnými klenotmi. Krásne výhľady a scenérie si teraz môžete vychutnať aj z tepla domova, vďaka unikátnemu videu.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: 2 roky práce mladého Horehronca. Úchvatné časozberné zábery Nízkych Tatier
30
Galéria

Fotograf Filip Majerčík pochádza z Dolnej Lehoty, malej dedinky ležiacej pod Nízkymi Tatrami v okrese Brezno. K fotografovaniu sa dostal vďaka svojmu otcovi už v časoch analógovej fotografie. „Okolitá krajina a láska k prírode ma veľmi inšpirovala a prebúdzala vo mne chuť tvoriť. Práve pri krajinárskej fotografii som sa naučil vnímať svetlo, ktoré je základným kameňom fotografie a začal som svet vidieť inak,“ uviedol mladý fotograf.

Len v sobotu uzrelo svetlo sveta jeho unikátne dielo. Ide o časozberné video Nízkych Tatier v 4K rozlíšení s názvom LOW TATRAS The Art of Time 4K (pozn. red.: Nízke Tatry Umenie času 4K). Je výsledkom 20 000 fotografií, 1500 GB surového materiálu, tisíce výškových metrov s ťažkou technikou na chrbte a nespočetné množstvo hodín práce.

„Takto vyzerali moje posledné dva roky, ktoré som venoval tvorbe tohto krátkeho filmu. Všetky zábery boli natočené v Národnom parku Nízke Tatry,“ napísal o výslednom diele sám autor. Pozrite si jeho unikátny výtvor v priloženom videu alebo na záberoch vo fotogalérii!

Zdroj: YouTube.com
V OBRAZOCH: Nádherné zábery Nízkych Tatier. 2 roky práce mladého Horehronca
30
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM