Katarína Oravská Šport

VIDEO: Pozrite sa ako vyzerala prvá inline jazda ulicami Brezna

V sobotu patrilo naše mesto korčuliarom a cyklistom. Vodiči áut si na chvíľu museli počkať. Kvôli mokrým cestám sa rozhodli organizátori trať skrátiť. Počas jazdy totiž začalo mierne pršať. Ani to však neubralo na výnimočnosti tohto podujatia.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Pozrite sa ako vyzerala prvá inline jazda ulicami Brezna
Foto: Katarína Oravská

Organizovaný prejazd korčuliarov a cyklistov v sprievode polície, organizačného tímu a zdravotnej služby po miestnych komunikáciách Brezna odštartoval z námestia, pokračoval na futbalový štadión a naspäť. Trať bola naplánovaná na hodinu jazdy, kvôli počasiu sa však mierne skrátila. Originálny večer zakončila tombola.

Aktívny spôsob života

V sobotu sa konala prvá jazda zo série jázd v rámci podujatia Brezno inline 2013. Podujatie je určené všetkým, ktorí sa vedia korčuľovať alebo bicyklovať bez obmedzenia veku. Najmladšia účastníčka 1. inline jazdy mala len 4 roky. Najstaršia 53. Akcia je zdarma a bez registrácie. Podujatie organizuje občianske združenie ZaBeR – združenie aktívnych Brezňanov. ZaBeR organizuje aj Letné kino. Každý týždeň premietnu v mestskom parku film, ktorý vyhral v internetovom hlasovaní. Letné kino sa začalo minulý piatok filmom Pelíšky. Cieľom združenia je podpora a organizovanie činností na rozvoj regiónu za aktívnej účasti miestnych občanov. Zároveň chcú oživiť záujem občanov o dianie v meste. Druhá inline jazda sa uskutoční 20. júla.

Brezno inline 2013 – 2. jazda 20. 7. 2013
18:30 – Inline škola
19:30 – Inline jazda, štart na námestí gen. M.R. Štefánika Brezno

Zdroj: Zaber.sk

Inline jazda ulicami Brezna
1
Galéria
Inline jazda ulicami Brezna
8
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM