Katarína Oravská Kultúra

Víkendové podujatia: Marián Čekovský, Twiins, pivo, turistika, enduro aj folklór

Zvíkendnieva sa a preto vám prinášame prehľad víkendových akcií v našom regióne. Na svoje si prídu fanúšikovia slovenských hudobných interpretov, ale aj športovci či pivári.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové podujatia: Marián Čekovský, Twiins, pivo, turistika, enduro aj folklór
Zdroj: TASR

Rozlúčka s letom

Brezno sa definitívne rozlúči s letom v piatok. Kultúrno-športové podujatie sa začne už ráno. Od 8.30 do 12.30 sa na lúke pri nemocnici rozlúčia žiaci škôl s letom v lese. O 17.00 v Mestskom dome kultúrny prebehne slávnostná akadémia k 20. výročiu vzniku mestských lesov. Program bude pokračovať na námestí koncertmi hudobnej skupiny Silo a lampa svieť (18.00) a speváka Mariána Čekovského (19.00).

Ľudová architektúra v modeloch

V priestoroch galérie Pod Klenbami (budova Obvodného úradu Brezno) sa v piatok o 14.00 bude konať vernisáž výstavy Ľudová architektúra v modeloch. Autorom modelov je Jozef Murín. Výstava potrvá do 27. Septembra.

Popíjanie a pojedanie na terase s harmonikárom

V piatok od 19.00 v Greene sa môžete zahriať horúcim grogom, dať si lokše na sladko či ochutnať syrové výrobky.

Sirius club night – Twiins

V známom breznianskom klube vystúpia asi naše najznámejšie dvojičky. Twiinsky pokrstia svoj nový singel One Night Stand, ktorý nahrali s Flo Ridom a odpremiérujú aj svoje ďalšie piesne, na ktorých spolupracovali so zvučnými menami ako Snoop Dogg a Akon.

Krpáčovský pivný festival

Piatok aj sobota bude patriť v Krpáčove pivu. Tešiť sa môžete na výber kvalitných slovenských a českých pív, pivné špeciality aj dobrú muziku.

Folklórny večer pod Orlovou

V obci Pohorelá sa bude v sobotu konať folklórny minifestival. Tešiť sa môžete na vystúpenia súborov a skupín.

Bartkovci na Bartkovú

V sobotu sa bude konať už 12. ročník tohto výstupu. Zraz účastníkov je o 8.30 pred obecným úradom v obci Pohorelá. Turisti vystúpia do Žiarskeho sedla a budú pokračovať na Bartkovú, tam by mohli byť okolo obeda. Predpokladaný návrat do Pohorelej je o 15.00. Nasledovať bude posedenie pri guľáši.

Bežím pomáhať

Behať sa bude v Čiernom Balogu od obecného úradu do skanzenu vo Vydrove. Štartovné je 5 €. Od 10.00 sa budú účastníci registrovať. Pretek odštartuje o 10.30. Pred­pokladaný príchod do cieľa je medzi 11.30 až 12.00. Tu čaká účastníkov občerstvene, kultúrny program a športové hry. Ide o charitatívnu akciu. Výťažok z nej poputuje na onkologické oddelenie v Banskej Bystrici. Účastníkov v tričku po športových výkonoch späť do obce prepraví bezplatne Čiernohronská železnica.

Bamu – Endurocross 2013

Štvrté kolo v endurocrosse sa uskutoční v sobotu na Lúčkach. Od 10.00 do 11.00 budú pretekári trénovať a na obed sa začne samotný pretek. Výsledky vyhlásia o 16.00.

Stretnutie heligonkárov

V obci Čierny Balog v časti Komov sa o 13.00 začne kultúrne popoludnie pri Pohostinstve Maja na Látkach.

SK & CZ party

Slovenské a české hity budú dominovať na sobotnej žúrke v Sirius clube v Brezne.

Kino Mostár: Štvrtá mocnosť

V sobotu aj v nedeľu o 19.30 premietne breznianske kino nemeckú drámu Štvrtá mocnosť. Hrozivo realistický pohľad na život v Moskve, ovládaný politickými záujmami. Film je nevhodný do 12 rokov. Vstupné 2 €.

Zdroj: Brezno.sk, Siriusclub.sk, TIK, Polianka.sk, FB/Green Pub, Bmt1.sk

Twiins
1
Galéria
Víkend Brezno 13.9. - 15.9.
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM