Katarína Oravská Kultúra

Víkendové tipy: Môžete sa tešiť na šport, víťaza talentovej šou a tradičnú výrobu syrov

Opäť vám ponúkame pár tipov, ako stráviť víkend. Výber je bohatý a rôznorodý. Posúďte sami.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové tipy: Môžete sa tešiť na šport, víťaza talentovej šou a tradičnú výrobu syrov
Zdroj: Webnoviny.sk

Výstup na Ďumbier

V sobotu sa uskutoční pri príležitosti 68. výročia ukončenia druhej svetovej vojny 43. ročník výstupu na najvyšší vrchol Nízkych Tatier – Ďumbier. Výstup organizuje OZ Klub slovenských turistov Brezno. Turisti si takto uctia pamiatku obetí vojny. Program sa začína o ôsmej hodine rannej položením kytice pri Pomníku padlým druhej svetovej vojne na námestí. Okolo obeda by mali účastníci prísť na chatu gen. M. R. Štefánika. Následne položia kyticu k pamätníku SNP a budú pokračovať ku dvojkríži až na Ďumbier.

Syrový prebor

Zručné tímy pod vedením svojich bačov predvedú nepoznané tajomstvá výroby syrov a ďalších produktov z kravského, ovčieho či kozieho mlieka. Táto akcia sa bude konať v sobotu o 10:00 hod. v Krpáčove, hotel Polianka.

Míľa pre mamu

V sobotu od 15:30 do 17:30 sa na námestí v Brezne uskutoční najväčšia oslava Dňa matiek na Slovensku. Účastníkov čaká zábavné rodinné popoludnie. Pripravený je bohatý program – zumba, mažoretky, tanec, divadlo, maľovanie na tvár, šprint bábätiek aj tombola. Na pódiu vystúpi aj víťaz súťaže Česko Slovensko má talent – operný spevák Jozef Pavlúsik.

Futbalové súťaže a disciplíny

V sobotu od 9:00 hod. sú na futbalovom štadióne pre rodiny pripravené tradičné aj netradičné futbalové disciplíny ako žonglovanie s loptou, streľba na presnosť, slalom s loptou so zaviazanými očami a iné. Počas tohto 1. športového podujatia odohrajú zápas aj starší dorastenci. Proti sebe nastúpia ŽP Šport U19 – FC Spartak Trnava U19.

Kino Mostár

Breznianske kino bude cez víkend premietať francúzsku drámu Renoir. Je to príbeh veľkého maliara Renoira a jeho syna Jeana, ktorým do života nečakane vstúpi nekonvenčná mladá a krásna žena. Film je nevhodný do 15 rokov. Vstupné sú 2 eurá.

Zdroj informácií: Brezno.sk

Míľa pre mamu.
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM