Katarína Oravská Samospráva

Víťaz Tomáš Abel prevalcoval súperov. EXKLUZÍVNE: Toto budú moje prvé kroky

Volebné miestnosti utíchli, hlasovacie lístky sú spočítané a víťazi oslavujú. Dôvod na radosť má aj nový primátor Brezna, ktorým sa v konkurencii ďalších štyroch kandidátov stal Tomáš Abel. O viac ako 3 700 hlasov zdolal nášho trojnásobného primátora Jaroslava Demiana.

Ilustračný obrázok k článku Víťaz Tomáš Abel prevalcoval súperov. EXKLUZÍVNE: Toto budú moje prvé kroky
Zdroj: Dnes24.sk

Je to oficiálne. Brezno povedie v najbližších štyroch rokoch Tomáš Abel. Oficiálne výsledky TU. Ako povedal, s výsledkom, ktorý dosiahol je spokojný a príjemne ho prekvapil. „Ďakujem všetkým voličom, ktorí mi prejavili dôveru a dali mi hlas. Zároveň som rád, že sa volieb zúčastnilo viacej občanov, ako po minulé komunálne voľby, čo považujem, v prvom rade, za úspech občanov mesta Brezna,“ povedal Abel. Výsledok je preňho záväzkom, ktorý chce Breznu vrátiť v podobe dennodennej práce pre ľudí, s ktorou plánuje začať už zajtra.

Počas volebnej noci oslavoval v kruhu podporovateľov, priateľov, členov tímu, rodiny a blízkych. Na víťazstvo si pripili vínom. Po neoficiálnych výsledkoch sa s ním spojil aj jeho protikandidát Jaroslav Demian, aby mu pogratulovať k úspechu. Celý priebeh volieb vníma Abel pozitívne. „Kampaň bol vedená v dobrom duchu, neboli vyťahované nejaké špinavosti zo strany kandidátov.“

A čo spraví novozvolený primátor najskôr? „Prvé kroky budú smerovať k organizácii mestského úradu a príspevkovým organizáciám, zlepšeniu služieb, komunikácie s občanmi, čo som deklaroval aj v programe a zameriam sa na prípravu rozpočtu na rok 2015, ktorý sme ešte ešte neschválili. Určite sa v prvom rade budem snažiť, aby sa vytvorili zdroje na realizáciu programu,“ uviedol Abel.

Ako doplnil, zo súčasnej práce odíde. „Chcem sa naplno venovať iba mestu, ďalšie funkcie nemám záujem vykonávať.“ O tom, či si privedie do úradu vlastných ľudí je podľa neho ešte predčasné hovoriť, je to otázka rokovaní.

Foto: Archív Tomáša Abela

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM