Šport Správy

Vláda schválila pre Európske mesto športu 2017 tri milióny eur, ujde sa aj Osrbliu

Banská Bystrica v budovaní športovej infraštruktúry dlhodobo zaostávala. Z troch miliónov eur pôjde značná časť aj do Osrblia.

Ilustračný obrázok k článku Vláda schválila pre Európske mesto športu 2017 tri milióny eur, ujde sa aj Osrbliu
Zdroj: TASR

Banská Bystrica, ktorá sa počas uplynulého roka hrdila titulom Európske mesto športu, dostane na opravu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry spolu s biatlonovým centrom v Osrblí 3 000 000 eur. Rozhodla o tom vláda na svojom poslednom zasadnutí.

Podľa schváleného materiálu z tejto sumy pôjde na modernizáciu tréningového centra Mestského mládežníckeho futbalového štadióna 730-tisíc eur.

Sumu 250-tisíc eur schválila vláda pre Slovenský zväz biatlonu na rozvoj a dobudovanie infraštruktúry v Národnom biatlonovom centre v Osrblí v okrese Brezno.

Na rekonštrukciu športového areálu Základnej školy Radvanská 1 v meste pod Urpínom je určených 450-tisíc eur a na revitalizáciu, respektíve prestavbu banskobystrického zimného štadióna, ktorý má v správe mestská obchodná spoločnosť MBB, má ísť 1 570 000 eur.

„Banská Bystrica v budovaní športovej infraštruktúry dlhodobo zaostávala. Som rád, že aj vďaka titulu Európske mesto športu 2017 dnes môže byť inšpiráciou pre ďalšie mestá. Teší ma, že vytváranie podmienok na športovanie bola dobrá cesta, ktorá nakoniec priniesla financie do veľkých športových investičných projektov,“ reagoval pre TASR primátor Ján Nosko.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM