Jakub Forgács Správy

Vo volebnom obvode Brezno sa volí na úradoch aj v školách: Do nemocnice poputuje prenosná urna

Druhé kolo voľby prezidenta Slovenskej republiky sa úspešne začalo aj v našom volebnom obvode. Svojho kandidáta môžu voliči podporiť v 69 okrskoch, ktoré sídlia v budovách obecných úradov, škôl, ale aj v kluboch dôchodcov.

Ilustračný obrázok k článku Vo volebnom obvode Brezno sa volí na úradoch aj v školách: Do nemocnice poputuje prenosná urna
Zdroj: TASR

Vo volebnom obvode Brezno dnes o 7:00 otvorili volebné miestnosti pre druhé kolo voľby prezidenta SR. Zapisovateľ Obvodnej volebnej komisie v Brezne Peter Štefančík uviedol, že zatiaľ je všetko v poriadku.

„V okrese Brezno je 30 obcí vrátane mesta Brezno a volebný obvod má celkovo 69 okrskov,“ informovala Ľubomíra Kanošová z Okresného úradu v Brezne. Väčšina volebných miestností je v budovách obecných úradov, škôl alebo v kluboch dôchodcov. Napríklad v Podbrezovej je okrsok číslo 3, ktorý má sídlo v Pastoračnom centre, dodala Kanošová.

Vedúca kancelárie primátora Brezna Dana Kmeťová uviedla, že v meste je 16 793 oprávnených voličov a 21 okrskov. „Pre prvé kolo sme vydali 366 voličských preukazov a pre druhé 581 voličských preukazov,“ uviedla. V Brezne môžu voliť aj pacienti, do nemocnice s poliklinikou poputuje prenosná urna z okrsku číslo 11.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM